ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφάζονται στην ομάδα Τζιτζικώστα

Σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ των υποστηρικτών του Απόστολου Τζιτζικώστα, η στήριξη του οποίου στον δεύτερο γύρο θα καθορίσει τον νικητή των εκλογών.  Ήδη έχουν χωριστεί δύο στρατόπεδα μετά την προσπάθεια του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκου, να «καπελώσει» τις διεργασίες και να επιβάλει τη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η «ομάδα της Αθήνας» αντέδρασε έντονα αρχίζοντας συναντήσεις και ζυμώσεις ενάντια στις πρακτικές Παπαμιμίκου, για τις οποίες τα στελέχη αυτά είχαν εκφραστεί αρνητικά εδώ και πολύ καιρό. «Δεν έχουμε σχολές, αλλά δεν παζαρεύουμε την αξιοπρέπειά μας» έλεγαν -σύμφωνα με γνώστες των συνομιλιών- τα στελέχη του κόμματος και της αυτοδιοίκησης που στήριξαν από καίριες θέσεις την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στον πρώτο γύρο των εκλογών. Πάνω από 20 άτομα του μηχανισμού Τζιτζικώστα έκαναν αλλεπάλληλες συναντήσεις διαμορφώνοντας τη δική του στρατηγική απέναντι στις μεθοδεύσεις Παπαμιμίκου, ο οποίος χρεώνεται και την αποτυχία Τζιτζικώστα στον πρώτο γύρο. 

Η κίνηση αυτή και η αντίδραση στην επιχείρηση επιβολής του Κυριάκου, ήρθε σε γνώση της ομάδας Μεϊμαράκη και αντιμετωπίστηκε με θερμό τρόπο… Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες ζυμώσεις και να δημιουργηθούν καινιούργιες συμμαχίες με σημαντικά στελέχη που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση και τον μηχανισμό της Συγγρού, καθώς η ομάδα αυτή αυτονομείται και θα στηρίξει Μεϊμαράκη, παρά την ανοιχτή (αν και κεκαλυμμένη) υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στον Κυριάκο…