ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φτιάχνουν επικοινωνιακή ομάδα για να περάσουν το ασφαλιστικό

«Ομάδα Επικοινωνιακής Αντιμετώπισης» συγκροτεί το Μέγαρο Μαξίμου για να προβάλλει τις κυβερνητικές θέσεις και κυρίως να «απαντά» στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για το ζήτημα του Ασφαλιστικού.
Μάλιστα, τη Δευτέρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών και δίνοντας κατευθύνσεις, για το πως πρέπει να τοποθετούνται στις δημόσιες εμφανίσεις τους, στις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και στις συνεντεύξεις τους στα ΜΜΕ.
Στην «Ομάδα Επικοινωνιακής Αντιμετώπισης» θα μετέχουν αρκετοί από τους 20 βουλευτές, που συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στο Μεγάρο Μαξίμου, αρχικά με συνεργάτες του Γ. Κατρούγκαλου και μετέπειτα για μία ώρα με τον ίδιο τον υπουργό.
Σε αυτή την Ομάδα που θα αποτελεί την επικοινωνιακή προμετωπίδα του Μαξίμου μεταξύ άλλων θα μετέχουν ο διευθυντής της ΚΟ, Κώστας Ζαχαριάδης, οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι επικεφαλής των ομάδων συντονισμού κοινοβουλευτικού έργου (ΕΠΕΚΕ), ο γραμματέας του κόμματος και έμπειρα στελέχη της πολιτικής γραμματείας, όπως ο Νίκος Σκορίνης.
Από την ομάδα δεν θα λείπει και το «εγχειρίδιο» βάσει του οποίου θα επικοινωνούν τις θέσεις της κυβέρνησης και το οποίο θα πρέπει να ακολουθείται κατά γράμμα ως «ευαγγέλιο».
Στο «εγχειρίδιο» συμπεριλαμβάνονται όλα τα ενημερωτικά και διευκρινιστικά σημειώματα, τα οποία έχει εκδώσει το Μέγαρο Μαξίμου και απαντούν στην επιχειρηματολογία και τις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, ενώ οι κ.κ. Κατρούγκαλος, Πετρόπουλος και Νεφελούδης έχουν αναλάβει να δίνουν την κατευθυντήρια γραμμή και τις εξειδικευμένες απαντήσεις στην «Ομάδα Επικοινωνιακής Αντιμετώπισης» για κάθε καινούρια κατηγορία που εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Κατρούγκαλος δεν μετείχε στην απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι επαφές Τσακαλώτου με ευρωπαίους ομολόγους του στην ατζέντα της απογευματινής σύσκεψης του πρωθυπουργού 

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρωθυπουργός έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις για την ατζέντα του Ευ, Τσακαλώτου στις διαδοχικές του συναντήσεις με ευρωπαίους ομολόγους του.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές η συζήτηση του υπουργού Οικονομικών με κάθε έναν από τους 7 ομολόγους του θα επικεντρώνεται σε διαφορετικά θέματα, ενώ στην τελευταία και κρισιμότερη, αυτή με τον Wolfgang Schaeuble, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό και της ελληνικής πρότασης για την απομείωση του χρέους.
Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως ο κ. Τσακαλώτος σε όλους τους ομολόγους του θα θέσει το θέμα της αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και της παραμονής του μόνον με συμβουλευτικό χαρακτήρα, κάτι το οποίο αρνείται πεισματικά το Βερολίνο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι δηλώσεις Dijsselbloem δημιούργησαν νέο προβληματισμό στους κυβερνητικούς κόλπους, ενώ ο Γ. Σταθάκης ανέπτυξε την πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, την οποία θα συζητήσει ο κ. Τσακαλώτος στις συναντήσεις του με τους ομολόγους του.