ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Άλλη η ΝΔ του Μεϊμαράκη, άλλη η δική μου

Την πεποίθηση ότι συνιστά ''λύση νίκης'' για τις εκλογές της ΝΔ εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι, αν είναι ο αυριανός πρόεδρος θα ξεκινήσει την ανανέωση στο κόμμα, με αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αποχωρήσουν.  Σχετικά με τα γκάλοπ ανέφερε ότι ''παίζονται διάφορα παιχνίδια'', ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει και πάλι πολύς κόσμος που θα ψηφίσει. 

 

Σέβομαι και τιμώ τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά είναι άλλη η ΝΔ η δική του και άλλη η δική μου. Δεν θα πω ότι ο κ. Μεϊμαράκη είναι λύση ήττας. Εγώ είμαι λύση νίκης. 

 

Όπως τόνισε, αν εκλεγεί, έχει διάθεση σύνθεσης και όχι διχασμού στη ΝΔ. «Εχω την υποχρέωση να συνθέσω. Να αλλάξω την ΝΔ,να δώσω ευκαιρίες, αλλά και να εκφράσω όλες τις τάσεις. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου να εκτελέσω και όχι να διχάσω» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε, επίσης, ότι «υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να φύγουν από το κόμμα. Εχω υπόψη μου ένα διαφορετικό οργανόγραμμα. Δεν θέλω τη ΝΔ των Fax. To Fax δεν μας ενδιαφέρει.Θα σηματοδοτήσω μια τάση ανανεώσης. Επειδή δεν με στήριξε κανείς, δεν έχω καμία δέσμευση».  

Σε σχέση με τους πρώην συνυποψήφιούς του δήλωσε: 

Ο κ. Γεωργιάδης με στήριξε. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια μετριοπαθή δήλωση για μένα. Θα αξιοποιήσω τα στελέχη με βάση τις ικανότητές τους. Εχω μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο για τον κ. Γεωργιάδη με θετικά λόγια όταν ήμαστε υπουργοί.

Αναφορικά με τον κ. Παπαμιμίκο ανέφερε: 

Ο κ. Παπαμιμίκος θα εξαντλήσει τη θητεία του και στη συνέχεια το συνέδριο θα αναδείξει νέο γραμματέα. Θα συνεργαστω με όλους την επόμενη ημέρα, αλλά θα δοθεί το στίγμα της ανανέωσης από την επόμενη ημέρα'.  

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορά την ανάμιξη του Κ. Καραμανλή στις εκλογές:

Δεν έχω δει τον κ. Καραμανλή, του έχω μιλήσει κάποιες φορές, δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο σε αυτές τις εκλογές. Ολοι αυτοί που μιλάνε εξ ονόματός του τι εξυπηρετούν ; Πέντε λεπτά δημοσιότητας. Το κόμμα δεν έχει βασικό μέτοχο. Το θέμα είναι να ξεφύγουμε από τέτοιου είδους αναφορές.