ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες εκτιμήσεις Παυλόπουλου για την εκλογή Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ

Το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας συζητήθηκε σε άτυπη συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της καθιερωμενης κοπή πίτας για το νέο έτος.

 

 

Η εικόνα που αποκόμισαν οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι του Τύπου είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους αρχηγούς και ιδιαιτέρως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος ότι ο ρόλος του είναι να συμβάλλει ώστε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να επιτελούν στο ακέραιο τον δικό τους ρόλο.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη το βράδυ της Κυριακής όμως η κατ' ιδίαν συνάντησή τους δεν θα γίνει άμεσα γιατί από την Πέμπτη ο ΠτΔ θα μεταβεί στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν ενώ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Βερολίνο για συνάντηση και με την Άγκελα Μέρκελ και την Τρίτη στην Φρανκφούρτη όπου θα έχει επαφές με τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη θα γίνει μετά τις 20 Ιανουαρίου εκτός εάν ο πρόεδρος της ΝΔ ζητήσει αυτή να γίνει πιο άμεσα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.