ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσουνάμι αντιδράσεων για το Ασφαλιστικό- Ποιοι κατεβαίνουν στους δρόμους

Βροχή από κινητοποιήσεις έρχεται λόγω του Ασφαλιστικού. Συνδικάτα, αγρότες, επαγγελματίες και συνταξιούχοι κατεβαίνουν στους δρόμους κατά του σχεδίου Κατρούγκαλου

 

 

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

* Δικηγόροι και τους δικαστικοί επιμελητές αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντα τους μέχρι και την Πέμπτη με προοπτική συνέχισης τις επόμενες ημέρες.
* Οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν μέχρι την Παρασκευή δίωρες στάσεις  εργασίας.
* Οι αγρότες βρίσκονται σε θέση μάχης. Σήμερα αναμένεται που προχωρήσουν σε καταλήψεις των υποκαταστημάτων του ΟΓΑ στις πρωτεύουσες των νομών.
* Επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες θα συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12:00.
* Στάση εργασίας από τις 12:00-15:00 θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό.
* Η ΠΟΕ –ΟΤΑ θ απροχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Παρασκευή 15/1 στις 11.00 π.μ. 
* ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ , συνταξιούχοι δημοσιογράφοι , επιστημονικοί και άλλοι κλάδοι αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους κατά του σχεδίου νόμου και να συγκεντρωθούν στις 16 Ιανουαρίου  στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.
* Στις 19 Ιανουαρίου οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ.
* Την Τετάρτη 20/1/16, στις 4.30 μ.μ έξω από το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί , συγκέντρωση πολλών υγειονομικών σωματείων.
* Για τις 20 και 21 Ιανουαρίου η ΠΝΟ αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.