ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα αποδέχεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Σοβαρή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, τονίζοντας πάντως πως θα πρέπει να φανεί αν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του συστήματος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα «αποδέχεται ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα».

 

Όπως γνωστοποίησε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τον διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντησή τους ότι η Ελλάδα αποδέχεται το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας.

Αναφορικά με το χρέος, δήλωσε ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι βέβαιη. «Έχουμε τη δέσμευσή τους για συμμετοχή», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας ότι το Ταμείο ζητεί γενναία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ευτυχής για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ενώ σχετικά με το σχέδιο του ασφαλιστικού σχολίασε ότι είναι εμφανές πως έχει γίνει σκληρή δουλειά.

«Θα κάνουμε απλά έναν απολογισμό, δεν θα μπούμε σε βάθος», είπε σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.