ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται άγρια σύγκρουση στο πολιτικό σκηνικό

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσουν στα ψιλά γράμματα οι αποκαλύψεις Στουρνάρα για σχεδιαζόμενη εισβολή στο Νομισματοκοπείο είναι στη Νέα Δημοκρατία. Μετά και την αποκάλυψη του usay.gr ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ενημερωθεί από τον διοικητή της ΤτΕ για τα σχέδια εφόδου ώστε να τυπωθεί παράλληλο νόμισμα, στο στόχαστρο μπαίνει ο Πρωθυπουργός για το εάν γνώριζε ότι υπήρχε ενδεχόμενο τέτοιων εξελίξεων.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για «οσμή κατάλυσης της Δημοκρατίας» που αναδύει αυτή η υπόθεση, στοχοποιώντας τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο καλούν να πάρει θέση προσωπικά για τις αποκαλύψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Τις επόμενες ημέρες τόσο στα τηλεοπτικά πάνελ όσο και σε επίπεδο δηλώσεων, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα χρεώνουν στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο Μαξίμου ότι ήταν σε γνώση τους οι πληροφορίες για «καταδρομική» στο νομισματοκοπείο από ομάδες που σχεδίαζαν μάλιστα να προχωρήσουν και σε στοχοποιήσεις προσώπων. 

Τη θέση της κυβέρνησης, λένε στη Συγγρού, επιβαρύνει και το δημοσίευμα  του tvxs του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να φυλάσσεται το κτίριο του νομισματοκοπείου. Κάποιοι υπενθυμίζουν και τις πληροφορίες της περιόδου εκείνης οτι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε αυξημένο συναγερμό και φυλάσσονταν κρίσιμα πόστα και δημόσια κτίριο, υπό το φόβο γενικευμένης αναταραχής λόγω capital controls ή στο ενδεχόμενο «επιστροφής στη δραχμή».

Αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι και η διαρροή που υπήρξε από κυβερνητικές πηγές για το θέμα, καθόλου δεν διέψευσε τα λεγόμενα του Γιάννη Στουρνάρα. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το… ταξί του έφυγαν από την κυβέρνηση, καθόλου δεν αποσύει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα, καθώς το επίμαχο διάστημα παρέμεναν μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Το θέμα των αποκαλύψεων για τύπωμα παράλληλου νομίσματος φαίνεται ότι είναι μόνο στην αρχή, καθώς η «βόμβα» που εκστόμισε ο διοικητής της ΤτΕ θα αποτελέσει το σημείο τριβής των επόμενων ημερών.