ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουλάρει τις μηχανές ο Τσίπρας

της Ισιδώρας Μαρτίνου

 
Με στόχο την επαναπροσέγγιση της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει μπροστά για κερδίσει και πάλι τη στήριξη του κόσμου στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν και αμφισβητούνται από στελέxη της συγκυβέρνησης, αποτελούν σίγουρα φωτογραφία της στιγμής.
 
Στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου χτύπησαν καμπανάκια για τη δυσαρέσκεια πολλών κοινωνικών ομάδων στην ύπερφορολόγηση και τα μέτρα του ασφαλιστικού που οδηγούν σε κατάρρευση ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους.  Όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις, με κυριότερες εκείνες των αγροτών, αλλά και των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται μόνο τη στήριξη του δημοσίου τομέα τον οποίο προστατεύει, αλλά η μεγάλη βάση είναι ο ιδιωτικός που πλήττεται.
 
Για τους λόγους αυτούς ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να αρχίσουν "πορεία προς το λαό". Έτσι θα πρέπει να επιστρέψουν στις περιφέρειές του και να αρχίσουν εκστρατεία πειθούς για την αποφυγή μειώσεων στις συντάξεις, αλλά και τον στόχο μείωσξς του χρέους που -κατά την κυβέρνηση- θα ελαφρύνει πολύ τα οικονομικά βάρη της χώρας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του usay, στη μάχη αυτή θα πέσει και ο Αλεξης Τσίπρας, ο οποίος δεν αποκλείεται να βγει και εκτός Αθηνών για να πείσει τους πολίτες ότι τα πράγματα στο Ασφαλιστικό δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ.
 
Η επιχείρηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη από το Μαξίμου, το οποίο βλέπει με προσοχή τις αναταράξεις που προκάλεσε η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και τις αλλαγές που απειλούνται στον πολιτικό χάρτη της χώρας.