ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» και καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη εναντίον του πρώην βουλευτής και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

 

Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο, καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Στην αξιολόγηση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, θα προχωρήσει η έρευνα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».

 ΣΟΚ!Σάλος από την σύλληψη πρώην βουλευτή για παιδεραστία

Με την αναφορά του ο κ. Βαξεβάνης έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων που γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης και προτείνει να εξεταστούν.

Αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας προκειμένου να γνωστοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν, στοιχεία για τον κ. Γεωργιάδη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Γεωργιάδη. Στη γραπτή ανακοίνωση που  εξέδωσε αναφέρει:

«Στα κατάπτυστα προσβλητικά και συκοφαντικά  δημοσιεύματα μια απάντηση υπάρχει μόνο, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η  λασπολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου με  κάθε νόμιμο μέσο».

 Η απάντηση το Νίκου Γεωργιάδη στα δημοσιεύματα για την παιδεραστία

Από την πλευρά του, ο Κ. Βαξεβάνης «τροφοδοτεί»  από χθες το θέμα και με άρθρο του στην ιστοσελίδα του Το Κουτί της  Πανδώρας επιμένει στις κατηγορίες, γράφοντας:

«Φανταζόμαστε ότι ο κ.  Γεωργιάδης θα έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει σε μια δίκη και αυτούς που  τον εμφανίζουν ως θύτη, καθώς επίσης τα αποδεικτικά στοιχεία και τα  βίντεο από το δωμάτιο που πραγματοποιούνταν οι συνευρέσεις, τα οποία τον  ενοχοποιούν».