ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική ανατροπή στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου – Συνέλαβαν για το φόνο τη μάνα και τον πατριό του 23χρονου

Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου τότε Κωστή Πολύζου, ο οποίος είχε συγκλονίζει το πανελλήνιο μέσα από τις εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη, καθώς η οικογένειά του τον αναζητούσε επί 8 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr πριν από λίγο η Ασφάλεια συνέλαβε τον πατριό και την ίδια τη μητέρα του άτυχου νέου, οι οποίοι κατηγορούντα -πέντε χρόνια μετά- για τη δολοφονία του Κωστή. 

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια από τη 18η Φεβρουαρίου 2011, όταν εξαφανίστηκε ο 23χρονος στη Σιάτιστα της Κοζάνης, οι εξελίξεις προκαλούν σοκ στην τοπική κοινωνία, η οποία ωστόσο «βούιζε» όλο αυτό τον καιρό για τα «στοιχεία που μιλούσαν από μόνα τους». Το πτώμα του Κωστή Πολύζου είχε βρεθεί οκτώ μήνες μετά τη μοιράια αυτή νύχτα, σε χωράφι που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του. Η υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις, με την Αγγελική Νικολούλη να επανέρχεται μέχρι και σήμερα με νέα στοιχεία μέσα από την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ», θέλοντας να ρίξει φως στην τόσο σκοτεινή υπόθεση της Σιάτιστας.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου είχαν απευθυνθεί στη δημοσιογράφο, αναζητώντας το παιδί τους που τα στοιχεία έδειχαν από το 2011 ότι… «τον κατάπιε το σπίτι του». Οι υποψίες από την πρώτη στιγμή είχαν στραφεί στον πατριό του άτυχου νέου, αλλά και στην ίδια του τη μητέρα, ωστόσο τόσα χρόνια η υπόθεση παρέμενε στο συρτάρι και οι δολοφόνοι του Κωστή ασύλληπτοι.

Τελικά, ο αδικοχαμένος νεαρός βρήκε δικαίωση πέντε χρόνια μετά το θάνατό του μετά την επιμονή των ανδρών της Ασφάλειας Κοζάνης, αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης-θρίλερ από τον σημερινό ανακριτή της Κοζάνης που οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού, αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διαμένουν στην Αθήνα.

Η μοιραία νύχτα 

Ο Κωστής Πολύζος, μόλις 23 ετών, χάθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό του. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι και μάλιστα τον καληνύχτισε, λέγοντας αργότερα στο «Τούνελ» ότι έδειχνε να θέλει να ξεκουραστεί. 

Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού και ο Κωστής, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, βγήκε να την ελέγξει. Όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα ο μικρότερος αδελφός του, άκουσε τον Κωστή να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους. Όταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, πήρε μια ομπρέλα, φόρεσε το μπουφάν του και είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από μισή ώρα! Μάλιστα, δεν πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και κατά τις 3 τα ξημερώματα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, η μητέρα του κάλεσε τον φίλο του τον Σπύρο, ο οποίος όμως της είπε ότι ο Κωστής δεν πήγε ποτέ ξανά στο σπίτι του. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα.

Οι συγγενείς του πατριού, που μένουν στον επάνω όροφο, είπαν στην εκπομπή ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 11.30. Κανείς όμως δεν τον είδε να βγαίνει… Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, όπως το περιγράφει η οικογένεια…

Η αιτία

Ο άτυχος 23χρονος είχε στο όνομα του υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει για λογαριασμό της οικογένειας του. Οι τράπεζες πίεζαν ασφυκτικά για την πληρωμή των δόσεων. Στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τον δανειολήπτη, ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο που όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν καμία σχέση.

Η μακάβρια αποκάλυψη του μισοφαγωμένου πτώματος

Περίπου οχτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του Κωστή, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά, μετά από υπόδειξη κυνηγού που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι.

Η ταφή του πτώματος είχε γίνει σε κατηφορικό έδαφος, οπου οι δράστες είχαν ανοίξει ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές καθιστώντας αδύνατη την οπτική επαφή με το χώρο.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί.