ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές της Αττικής χιονίζει

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί από νωρίς το πρωί ο Άγιος Στέφανος, η Πεντέλη, η Δροσιά, η Άνοιξη, το Κρυονέρι και οι Θρακομακεδόνες, καθώς και οι ορεινές περιοχές της Δυτικής Αττικής. 

Λίγο πριν τις 12, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, ένα κομμάτι του δρόμου έκλεισε λόγω παγετού, ενώ η κίνηση στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και προς το καζίνο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Παράλληλα, στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας-Θήβας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στις νταλίκες, ενώ τα λοιπά φορτηγά επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Έντονη χιονόπτωση υπάρχει σε Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο, Ροδόπολη, Άγιο Πέτρο, Πεντέλη, Δροσιά, Άνοιξη, Καπανδρίτι, Κρυονέρι, Θρακομακεδόνες, Πάρνηθα και Ανθούσα

Η αλλαγή του καιρού και ο παγετός που έφθασε στη χώρα μας από την Παρασκευή το βράδυ έχει φέρει τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους που αναμένεται να ενταθούν κατα τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Πολικές θερμοκρασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο χαμηλό στη βόρεια Ελλάδα, με περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία να αγγίζουν και τους -12 βαθμούς Κελσίου.