ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είπε στους αστυνομικούς ο συζυγοκτόνος: Προσπάθησα να φύγω αλλά…

«Ήρθα εδώ τα ξημερώματα με το παιδί. Μετά τη δολοφονία της γυναίκας μου προσπάθησα πολλές φορές να φύγω, αλλά δεν τα κατάφερα γιατί οι δρόμοι είχαν πολλά μπλόκα. Όλες αυτές τις ημέρες γύριζα με το παιδί από καλύβα σε καλύβα», δήλωσε ο συζυγοκτόνος στους αστυνομικούς, μετά τον εντοπισμό του σε καλύβα κοντά το χωριό Ορμύλια της Χαλκιδικής, όπου έγινε το στυγερό έγκλημα ανήμερα των Φώτων.

Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είχαν ψάξει στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να έχουν εντοπίσει το δράστη. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν καλά στην υγεία του, ωστόσο ήταν εξαντλημένο και αδύναμο από τις 19 ημέρες που ζούσε σε ελαιώνες και περιφερόμενο, θύμα απαγωγής του φονιά πατέρα του. 

O Αλβανός έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πολυγύρου, με την υπόθεση να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση.

Ο θείος του μικρού Φοίβου, που συμμετείχε στις έρευνες, αποκάλυψε στο enikos.gr, πως βρέθηκε ο συζυγοκτόνος μαζί με το παιδί.

Ήταν έξω από το χωριό. Τον είδε ένας φίλος και μας ειδοποίησε και ήρθαμε και τον πιάσαμε. Δεν πρόλαβαν να έρθουν οι αρχές, τον πιάσαμε εμείς πριν φτάσουν.

Ένας φίλος τον εντόπισε, μας πήρε τηλέφωνο και μέχρι να κατέβουν οι αρχές, τον είχαν περικυκλώσει και τον πιάσανε. Απ’ όσο ξέρω, δεν προέβαλε κάποια αντίσταση, δύο φίλοι μου τον πιάσανε.

«Ο μικρός είναι καλά στην υγεία του. Τον πήγαν σπίτι τώρα, είναι μαζί με τα δικά μου τα παιδιά, με τον αδερφό του, με τη γιαγιά του, πήγαν να τον ντύσουν να τον καθαρίσουν. Θα τον πάμε στο νοσοκομείο και για εξετάσεις. Φαινόταν λίγο κουρασμένος», είπε για τον μικρό Φοίβο και πρόσθεσε: