ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του Τσακαλώτου στο «ηλίθιε» του Σόιμπλε

"Είναι η κοινωνία, ανόητε", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου «Mirrors: Πολυφωνικές αφηγήσεις για έναν κοινωνικό κόσμο σε κρίση», αναφερόμενος στα όσα είπε στους δανειστές, εξηγώντας τους ότι δεν μπορεί να γίνει νέα μείωση στις συντάξεις.

 

 

 

Ο υπουργός προσέθεσε ότι, παραφράζοντας μία ρήση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, «θα έλεγα ότι είναι η κοινωνία, ανόητε».

Είναι σαφές πως με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσακαλώτος επέλεξε να απαντήσει στον κ. Σόιμπλε

Ενώ όπως επισήμανε, τους εξήγησε ότι νέα μείωση δεν μπορεί να γίνει γιατί ήδη έχουν γίνει πάρα πολλές μειώσεις στις συντάξεις, καθώς και διότι οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος.

 Πώς στήθηκε η παγίδα του Τσίπρα στο Νταβός- Το σχέδιο για «θερμό επεισόδιο»

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων. Μάλιστα, σημείωσε ότι είπε στους ομολόγους του, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες, πως στην Ελλάδα δεν γίνεται να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος για ολόκληρες οικογένειες.

 Τα τρία σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος του είναι η αναδιανομή του εισοδήματος. Κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, αλλά και μέσω των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.