ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η θυμωμένη απάντηση του Μπακογιάννη για την παράσταση του Εθνικού που βασίζεται σε βιβλίο του Ξηρού

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει την παράσταση «Ισορροπία του Nash» που βασίζεται στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού, αλλά και στα πρακτικά της δίκης της «17 Νοέμβρη».

 

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει τόσο στον πολιτικό όσο και στον καλλιτεχνικό κόσμο η συγκεκριμένη ενέργεια ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η προβολή ενός τρομοκράτη μέσω της σκηνής και με αυτό τον τρόπο καταπατά κάθε όριο της τέχνης και της ελευθερίας της έκφρασης. 

Την παράσταση του Σάββα Ξηρού, σχολίασε με ανάρτηση του στο Facebook ο περιφερειαρχης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης που δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την ηρωοποίηση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «ενός κατά συρροή δολοφόνου».

 

Με ένα ειρωνικό σχόλιο μέσω Twitter τοποθετήθηκε στο θέμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

«Προτείνω ο Σάββας Ξηρος να κληθεί ως τιμώμενος ομιλητής στο Κοινοβούλιο . Είναι κρίμα να μην ερχόμαστε πρωτογενως σε επαφή με τη σκέψη του», έγραψε ο κ. Δένδιας.

Δημοσιεύματα αλλά και χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολιάζουν το γεγονός ότι η πρώτη σκηνή της χώρας λειτουργεί με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και επομένως οφείλει να είναι πιο προσεκτική στις επιλογές της, αντίθετα με έναν ιδιωτικό θεατρικό ή εκδοτικό οργανισμό.