MEDIA

Αυτή είναι η πρόταση των καναλαρχών για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπέρ της έκδοσης των τηλεοπτικών αδειών εμφανίζεται η ΕΙΤΗΣΕΕ.

 

 

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, που υποστήριζε πως δεν χρειάζεται να δοθούν άδειες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκχώρηση των συχνοτήτων στην Digea, η ΕΙΤΗΣΕΕ, με δεδομένη και την αποφασιστική στάση της κυβέρνησης, εμφανίζεται να κάνει κάποια βήματα πίσω, προσδοκώντας μια συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση των Ιδιοκτητών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης εμφανίζεται τώρα να είναι υπέρ της έκδοσης αδειών. Θεωρούν πως, αφού θα δοθούν για 10 χρόνια, θα αποτελέσουν ένα σοβαρό περιουσιακό στοιχείο για ενδεχόμενο δανεισμό.

 Η Κομισιόν στηρίζει το νόμο για την αδειοδότηση των καναλιών

Επί της ουσίας, το μοναδικό σημείο διαφωνίας είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδειών για σταθμούς εθνικής εμβέλειας, που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ θεωρεί πως μπορούν να χορηγηθούν άδειες σε όσους υποβάλουν αίτηση, καθώς η ψηφιακή τεχνολογία το επιτρέπει, κάτι που είναι αληθές. Μάλιστα, ρίχνουν το κόστος για την απόκτηση άδειας στα 2 εκατ. ευρώ (200.000 ευρώ τον χρόνο) και λένε πως μπορούν να δοθούν και 16 άδειες

. Έτσι, υποστηρίζουν πως θα αρθούν οι καταγγελίες στην ΕΕ για κλείσιμο της αγοράς (η οποία είναι κλειστή επί 25 χρόνια) και περιορισμό της πολυφωνίας.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει αποφασίσει να δοθούν 4 άδειες, προς 15.000.000 ευρώ η καθεμία.

Πάντως, ένα πρώτο βήμα συμβιβασμού έχει γίνει στην υπόθεση ΕΡΤ – Digea, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή.

typologies.gr