LIFESTYLE

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Guardian!

Οι γυναίκες στα Πομακοχώρια επιλέγουν με ποιους θα μοιραστούν τα μυστικά τους. Όταν οι ιδρυτές του brand Zeus + Dione τις πλησίασαν για να δουν αν μπορούν να προσθέσουν το μοναδικό μακραμέ τελείωμα στα φανταχτερά ρούχα τους, ήταν ιδιαίτερα καχύποπτες.

 

 

Και δικαίως. Η ιδέα του ανοίγματος της ελληνικής μόδας στη μέση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, φαινόταν αστεία ιδέα.

Έτσι ξεκινά το άρθρο του Guardian για το brand Zeus + Dione, ιδρύτριες του οποίου είναι η Δήμητρα Κολοτούρα και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι (σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη).

«Οι γυναίκες ξυπνούν το πρωί και βλέπουν τους βοσκούς και τα πρόβατα που τρέχουν έξω» εξομολογείται η κ Κολοτούρα. «Αυτές οι γυναίκες δουλεύουν εξαιρετικά με τα χέρια τους, έχουν αυτό το ταλέντο» συνεχίζει. «Συνήθιζαν να κάνουν οι ίδιες το νήμα, κούρευαν τα πρόβατα, το γύριζαν και το έβαζαν στον αργαλειό, που ήταν δίπλα στο τραπέζι της κουζίνας και στον ελεύθερο χρόνο τους, έκαναν μια κουβέρτα».

 Μητσοτάκης-Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Σπάνιες φωτογραφίες από το λαμπερό γάμο τους το 1997!

Το μακραμέ είναι μια μορφή κλωστουφαντουργίας, στην οποία δεν υφαίνουμε ή πλεκουμε αλλά χρησιμοποιούμε κόμπους για να δημιουργήσουμε ένα σταθερό κομμάτι υφάσματος. Περιλαμβάνει το δέσιμο των κλωστών του μεταξιού σε πολύπλοκα σχήματα. Αυτή ήταν μια ικανότητα που είχαν οι γυναίκες αυτές, αλλά και μια πολυτέλεια, διότι εμπλεκόταν η μεταξωτή κλωστή. 

Το Zeus + Dione ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011, συνεχίζει ο Guardian. Οι δύο φίλες έτρωγαν ένα βράδυ και άρχισαν να μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στη δουλειά και στη χώρα. Η Γκραμπόφσκι, σύζυγος του πρόσφατα εκλεγμένου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εργαζόταν πάνω στα οικονομικά. Η Κολοτούρα διοικούσε μια ταξιδιωτική εταιρεία δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα, με λογαριασμούς όπως αυτούς του BBC, του Conde Nast και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Και οι δύο ένιωθαν απογοητευμένες εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα του Zeus + Dione. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να ταξιδέουν σε όλη την Ελλάδα σε αναζήτηση τεχνιτριών. Άλλωστε δεν μοιράζονται όλοι ένα τόσο αισιόδοξο όραμα για έναν πολυτελές Ελληνικό οίκο μόδας.