ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει να… σώσει τον εαυτό της και «καρφώνει» την Ελλάδα!

Λίγα 24ωρα μετά τη συνάντησή της στο Λονδίνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγα 24ωρα πριν βρεθεί ξανά στην Τουρκία για δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών μηνών και ενώ χάνει την εμπιστοσύνη των Γερμανών λόγω της προσφυγικής κρίσης, η Άνγκελα Μέρκελ βρήκε (ξανά) το ίδιο εξιλαστήριο θύμα: την Ελλάδα. 

Η Μέρκελ, η οποία άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι τα σύνορα της χώρας της για να υποδεχθεί Σύρους πρόσφυγες, δέχεται αυξανόμενη πίεση να περιορίσει την εισροή μεταναστών, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία.

Μια δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα, έδειξε πως η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, καθώς πάνω από 80% των Γερμανών αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνησή της έχει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση.

Σε μια κίνηση πανικού, η καγκελάριος της Γερμανίας αποφάσισε να βρει εξιλαστήριο θύμα και αυτή είναι ξανά η Ελλάδα, στην οποία επιτέθηκε το Σάββατο (06.02.2016) για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών της συνόρων. Όπως αναφέρει το Reuters, η Μέρκελ ζήτησε καλύτερους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να διατηρηθεί η ζώνη ελεύθερης διακίνησης Σένγκεν.

«Χρειάζεται να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν» είπε η Μέρκελ και πρόσθεσε πως η αποτυχία της προστασίας των συνόρων της Ε.Ε. θα έβαζε σε κίνδυνο την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, η οποία είναι η βάση για τον πλούτο της Ένωσης.

Δεν κατονόμασε την Ελλάδα, αλλά είπε πως «η προστασία των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων δεν εξελίσσεται πολύ καλά». Οι… μπηχτές της Μέρκελ έρχονται ενώ τη Δευτέρα (08.02.2016) η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί ξανά στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου ώστε να βρεθεί μια λύση για να σταματήσει το κύμα προσφύγων.