ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί η Τουρκία την ώρα της τραγωδίας

Οι Τούρκοι με NOTAM αμφισβητούν την επιχείρηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell που διεξάγεται στην καρδιά τυ Αιγαίου, δυτικά της Λέρου, ενώ η δραματική επιχείρηση  για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε εξέλιξη το κεντρικό Αιγαίο το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη ΝΟΤΑΜ Α0701/16 η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης που γίνεται στην Κίναρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες η Άγκυρα αποκρούει τρεις ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάντως κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για την κίνηση των Τούρκων, όμως όπως φάνηκε δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από την Ελλάδα και η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο.

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, και ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.