ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν οι αγρότες – Στα τρία κομμένη η χώρα – Κλειστά Μπράλος Τέμπη και Ισθμός

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αυξάνοντας τις ώρες αποκλεισμού των εθνικών οδών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποφασίσει να κλείσουν ακόμα και τους παραδρόμους.

Οι αγρότες της Λαμίας σήμερα αποφάσισαν να «κόψουν» την Ελλάδα στη μέση διακόπτοντας την κυκλοφορία όχι μόνο στο βασικό κομμάτι της Εθνικής αλλά και στους παραδρόμους.

Παρόμοια πάντως είναι η κατάσταση στα Τέμπη και στον Ισθμό Κορίνθου. 

Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας παρατάθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ για την ώρα ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των Ι.Χ. πραγματοποιείται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους. Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αυτοκίνητα, ακινητοποιούνται από την τροχαία σε διάφορα σημεία είτε του εθνικού είτε του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά με αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία ώρα.

Την ίδια ώρα, παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

Επ΄ αόριστον κλειστά τα Τέμπη

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αποφάσισαν την παράταση του αποκλεισμού δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση των συναδέλφων τους καθώς μάλιστα οι ίδιοι έχουν αποστείλει τις δικές τους προτάσεις από την περασμένη εβδομάδα και όπως λένε είχαν την συμφωνία 30 ακόμη μπλόκων. 

Σε αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ προχώρησαν σήμερα από τις 4 το απόγευμα και για τρείς ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας θετική ανταπόκριση σε πέντε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν θέσει προς ικανοποίηση. Ενώ αύριο, το πρωί ο προγραμματισμός προβλέπει παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών σε Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων.

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στον Ισθμό της Κορίνθου

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου – Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.