ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O ανασχηματισμός και το… γκαντέμικο υφυπουργείο

Τη μια ο κ. Τόσκας που βγαίνει βαρύτατα εκτεθειμένος από την ανάκληση της μετάθεσης του κ. Σφακιανάκη, την άλλη ο Π. Σγουρίδης που έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού όταν είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όλα αυτά κάνουν τους περισσότερους υπουργούς να αγωνιούν αν επέρχεται λίαν συντόμως ανασχηματισμός, έστω και «μίνι», γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης. Ποιο είναι όμως το γκαντέμικο, όπως το αποκαλούν, υπουργείο; Το άρθρο συνεχίζει… 

 

 

Το περίεργο είναι πως οι πιθανοί προς «καρατόμηση»υπουργοί εμφανίζεται ότι δεν νοιάζονται αν θα μείνουν εκτός κυβερνήσεως (άσε που μερικοί λένε, μάλλον για «ξεκάρφωμα», ότι το… ελπίζουν), ενώ άλλοι που ευελπιστούν σε κάποια αναδόμηση το έχουν δεδομένο ότι ο ανασχηματισμός βρίσκεται under portas. Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού τηρούν σιγήν ιχθύος και το μόνο που λένε είναι ότι ο ανασχηματισμός είναι πρωθυπουργική υπόθεση. Ο Αλ. Φλαμπουράρης ίσως είναι ο μόνος που λέει ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και με ανοιχτή ακόμη την αξιολόγηση ανασχηματισμός δεν γίνεται.

Το γκαντέμικο υφυπουργείο

Αλλά ο ανασχηματισμός απασχολεί πρωτίστως τους ΑΝΕΛ. Ο κ. Σγουρίδης προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και αν η θέση του αδειάσει θα πρέπει να πληρωθεί από στέλεχος των ΑΝΕΛ. Και άρχισε αμέσως το λεγόμενο «γαϊτανάκι των ονομάτων».  Να σκεφθείτε ότι ακόμη και το όνομα του Παύλου Χαϊκάλη ξαναακούστηκε, όπως και το όνομα της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, της οποίας, να θυμίσω,  είχαν τάξει προεκλογικά ένα υπουργείο. Υπάρχει ωστόσο ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Ελληνες ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο υπουργείο και αυτό λέγεται «υπουργείο γκαντεμιά». Απλώς οι των ΑΝΕΛ ενθυμούνται ότι στη θέση του υφυπουργού Υποδομών έμεινε για μερικές μόνο ώρες ο Δ. Καμμένος (τον παραίτησαν για κάτι περίεργες αναρτήσεις που έκανε) και εν συνεχεία ο Π. Σγουρίδης που υπέβαλε παραίτηση προτού καλά-καλά κλείσει η κυβέρνηση ένα τρίμηνο.