ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Νέες αποκαλύψεις για Μουσσά – Τι λένε για το ρόλο της Κάτζου

Στον προφυλακισμένο δημοσιογράφο για το κύκλωμα εκβιαστών με στόχο την εξασφάλιση διαφημίσεων, Τάκη Μουσσά, αλλά και στην υπεύθυνη Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλία Κάτζου, η οποία κατήγγειλε τους κατηγορούμενους, ρίχνουν όλες τις ευθύνες οι δύο έτεροι κατηγορούμενοι, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου. 

Στις απολογίες τους, οι δύο συγκατηγορούμενοι του «καρφώνουν» τον Μουσσά, καθώς φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για εκβιασμούς για τους οποίους κατηγορούνται.  

Ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο Μουσσάς και η Αμαλία Κάτζου τον χρησιμοποίησαν εν αγνοία του. Παράλληλα, ισχυρίστηκε εκ νέου ότι τα δυο αυτά πρόσωπα μεταξύ τους διατηρούσαν ερωτική σχέση, ενώ απέδωσε τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση σε «πόλεμο συμφερόντων».

Επανερχόμενος στην Αμαλία Κάτζου ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν που «προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τον κ. Μουσσά και Φράγκου».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Φράγκου ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον Μαυρίκο. «Ουδεμία σχέση προσωπική, εταιρική ή σε άλλο επίπεδο υπάρχει με αυτόν, ουδέποτε τον έχω συναντήσει, ουδέποτε έχω συνομιλήσει μαζί του έστω τηλεφωνικά» φέρεται να αναφέρει στην απολογία του στον ανακριτή.

Ως προς τον Παναγιώτη Μουσσά, επεσήμανε ότι τον γνώρισε, λόγω της ιδιότητάς του ως συμβούλου επικοινωνίας της Attica Bank, ενώ με την υπεύθυνη Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλία Κάτζου, υποστήριξε ότι είχαν σχέση εργοδότη – υπαλλήλου. «Από την στιγμή που η Αμαλία Κάζου, εργάζεται ήδη σε εμένα, ποιος θα ήταν ο λόγος να συμπεριληφθεί και ο κ. Μουσσάς στη δημιουργία εικονικών sites για την απόσπαση διαφημιστικών πακέτων από την ΕΥΔΑΠ όταν αυτό θα μπορούσα να το επιτύχω με τη συνεργασία και μόνο της υπαλλήλου;» διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Το έγγραφο που δείχνει τον εκδότη που κατηγορείται για εκβιασμό, στο payroll κόμματος