MEDIA

Η απάντηση της ΕΡΤ για τα «ολοζώντανα… μαγνητοσκοπημένα» ρεπορτάζ

Στα τέλη Ιανουαρίου ανακοίνωση της ΕΡΤ μας ενημέρωνε για το λανσάρισμα του νέου προγράμματος με αλλαγές σε εκπομπές, παρουσιαστές, θεματολογία κλπ. Μία από τις βασικές αλλαγές ήταν το ωριαίο δελτίο ειδήσεων στις 6 το πρωί, το πρώτο της ημέρας.

 

 

Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα “ολοζώντανα” αποσπάσματα ήταν τελικά μαγνητοσκοπημένα και στο zappit τα εντόπισαν και τα συγκέντρωσαν.

Στο δελτίο των 6.00 της 26ης Ιανουαρίου, η Μαριάννα Πετράκη λέει πως "Ο Γιάννης Φασουλάς θα μας δώσει το ρεπορτάζ από το κυβερνητικό στρατόπεδο". Αφού βλέπουμε τον δημοσιογράφο με την μπορντό του γραβάτα από την αίθουσα σύνταξης, στη συνέχεια, η παρουσιάστρια δίνει πάσα στον Γιάννη Τρουπή για να μας δώσει μέσω τηλεφώνου τα νέα από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 25ης Ιανουαρίου με τον Πάνο Χαρίτο, εκείνος καλησπερίζει τον Γιάννη Φασουλά -με την ίδια μπορντό γραβάτα- και στη συνέχεια βγάζει στο τηλέφωνο τον Γιάννη Τρουπή και ακούμε τους δύο δημοσιογράφους να λένε ακριβώς τα ίδια λόγια…

Στις κεντρικές ειδήσεις της 21ης Φεβρουαρίου, η Ευριδίκη Χάτζιου καλησπερίζει τον Γιάννη Φασουλά, ο οποίος ξεκινά με την ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη όσον αφορά την εκπροσώπηση των αγροτών και συνεχίζει με το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους αγρότες.

Την επόμενη μέρα το πρωί, η Αλεξάνδρα Δουβαρά παρουσιάζει το ίδιο θέμα και τη στιγμή που απευθύνεται στον Γιάννη Φασουλά, ο σκηνοθέτης που δεν περίμενε την πάσα της παρουσιάστριας, την κόβει και βγάζει στον "αέρα" τον Γιάννη Φασουλά, ο οποίος κάνει ακριβώς τα ίδια σαρδάμ, στα ίδια σημεία με το προηγούμενο βράδυ! Βέβαια, χάρη στο μοντάζ της ΕΡΤ, αντιστρέφεται η σειρά των όσων λέει. Έτσι, ακούμε πρώτα για το μήνυμα της κυβέρνησης και μετά για την ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη.

Στο βραδινό δελτίο της ίδιας ημέρας (22 Φεβρουαρίου), ο Πάνος Χαρίτος καλησπερίζει από την αίθουσα σύνταξης τον Γιώργο Γεραφέντη για το θέμα της Πόλας Ρούπα.

Την επόμενη ημέρα το πρωί η Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημερίζει τον Γιώργο Γεραφέντη για το ίδιο ρεπορτάζ, αλλά εκείνος ξεκινά απότομα το θέμα, ενώ στο σούπερ τονίζεται η λέξη "ΤΩΡΑ", υποδεικνύοντας πως πρόκειται για ζωντανή σύνδεση. Δύο λεπτά μετά, κατά την παρουσίαση του θέματος, ακούγεται ένα "μάλιστα" από τον Πάνο Χαρίτο που είναι το ίδιο "μάλιστα" που είχε ακουστεί στο ίδιο σημείο στο βραδινό δελτίο το προηγούμενο βράδυ! Βέβαια, η Αλεξάνδρα Δουβαρά κλείνει το θέμα, λέγοντας "ευχαριστούμε Γιώργο"…

Η απάντηση της ΕΡΤ

Μετά από όλα τα παραπάνω και το σάλο που δημιουργήθηκε η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση και ζήτησε δημόσια συγνώμη, αποδίδοντας την όλη κατάσταση σε λάθος συνεννόηση μεταξύ συντελεστών κκι αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μία λάθος συννενόηση των συντελεστών στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έγινε «θέμα» στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα σε δελτίο των 06.00 αντί της ορθής διατύπωσης της παρουσιάστριας που θα έπρεπε να είναι «ας παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη» ώστε να παίξει αμέσως μετά το σχετικό βίντεο, έπεσε τίτλος «super» που παρέπεμπε σε ζωντανή σύνδεση με τον αρμόδιο ρεπόρτερ.
Η ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να ευχαριστήσει όσους επισήμαναν το λάθος».

Πηγή: zappit.gr