ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον ειδικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού

Σε ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων προέβησαν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το διορισμό του Νίκου Καρανίκα ως ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού.

 

 

Αρχικά, η ΝΔ δήλωσε πως «ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού της χώρας, μεταξύ άλλων απίθανων και ανόητων που δημόσια υποστηρίζει, εκθειάζει έργα και ημέρες της διεθνούς τρομοκρατίας. 

Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού κ. Καρανίκας έφτασε στο απερίγραπτο σημείο να χαρακτηρίζει ως “αριστούργημα τέχνης”, την τραγωδία των κατεστραμμένων Δίδυμων Πύργων!

Όλα αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πολύ σοβαρά. 

Είναι πολύ σοβαρό για μια χώρα, την ώρα που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, ο πρωθυπουργός της να προχωρά σε ανεκδιήγητες επιλογές, διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους. 

Περιμένουμε – εντός της ημέρας – την αποπομπή του κ. Καρανίκα»

Στη συνέχεια απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακόλουθη ανακοίνωση «Το μέγεθος της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης κρίνεται από τα θέματα που ανοίγει στο δημόσιο διάλογο. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ότι η ΝΔ ρίχνει λάσπη για τους μετακλητούς υπαλλήλους και τους ειδικούς συνεργάτες της κυβέρνησης  και δεν ασχολείται βέβαια  με τους δικούς της υπόδικους συνεργάτες και συνομιλητές και τις δοσοληψίες τους.  Καθείς εφ’ ω ετάχθη.»