ΔΙΕΘΝΗ

Σε στούντιο φωτογράφησης μετατρέπονται Ορθόδοξοι Ναοί στην Αλβανία!

Την έντονη διαμαρτυρία της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, προκάλεσαν οι φωτογραφίες στις οποίες πανέμορφα μοντέλα ποζάρουν φορώντας νυφικά, μέσα σε Ορθόδοξους ναούς στο Μπεράτι και το Ελμπασάν.

 

Οίκος μόδας έχοντας πάρει την άδεια από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, χρησιμοποίησε τις εκκλησίες ως σκηνικό για τη διαφήμιση των πανάκριβων νυφικών. Τα καλλίγραμμα μοντέλα, λοιπόν, φωτογραφήθηκαν πάνω στον δεσποτικό θρόνο και την Ωραία Πύλη, σε δύο ναούς οι οποίοι, σύμφωνα με την Εκκλησία της Αλβανίας, αποτελούν ιστορικά μνημεία για την Ορθοδοξία.

 

«Το γεγονός αυτό αποτελεί προφανή ιεροσυλία και προσβάλλει γενικότερα το θρησκευτικό αίσθημα. Ασφαλώς αυτή η πράξη δεν συνάδει με τη θρησκευτική αρμονία για την οποία καυχάται η χώρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας. Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά από εικοσιπέντε χρόνια Δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, προχώρησε στην κατάθεση αίτησης προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με την οποία ζητά να επιστραφούν οι ναοί, οι μονές και όλα τα αντικείμενα λατρείας.