ΔΙΕΘΝΗ

Αδέλφια οι δύο μακελάρηδες των Βρυξελλών – Ο ρόλος-κλειδί του ταξιτζή που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο (φωτό)

Δύο αδέλφια, ο Ιμπραχίμ και ο Ζαλίντ Ελ Μπακραουί, μόνιμοι κάτοικοι των Βρυξελλών, είναι οι δράστες της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρομιο της βελγικής πρωτεύουσας. 

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους, και συγκεκριμένα στο σπίτι τους όπου βρήκαν μια βαλίτσα με μεταλλικά καρφιά, χημικές ουσίες και μια σημαία του ISIS, από τον οδηγό ταξί που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, οι δύο νεκροί τρομοκράτες, μαζί με τον τρίτο καταζητούμενο, κάλεσαν ταξί στο σπίτι τους με προορισμό το αεροδρόμιο, ενώ μάλιστα εκνευρίστηκαν επειδή είχαν πέντε βαλίτσες και δεν χωρούσαν στο ταξί.

Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, επιτακτικά και με εκνευρισμό, απαγόρευσαν στο οδηγό του ταξί να τους βοηθήσει να κατεβάσουν τις βαλίτσες από το πορτ παγκάζ, προφανώς γιατί οι αποσκευές ήταν γεμάτες τα εκρηκτικά που πυροδότησαν και σκόρπισαν το θάνατο στη βελγική πρωτεύουσα. 

 

Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες  για το «χτύπημα» στο αεροδρόμιο Ζaventem, έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές.

Οι τρεις ύποπτοι για το μακελειό καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου και αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά τον τρίτο, θα διαπιστώσει ομοιότητες με τον Νατζίμ Λααχράουι, ο οποίος ήταν συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ήταν ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.