ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης από τον Γιώργο Παπανδρέου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με βασικό θέμα το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για ένταξη στην Σοσιαλιστική Διεθνή, οργάνωση στην οποία προεδρεύει ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν μάλιστα να συναντηθούν σύντομα, ακόμα και εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΚ για τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τις καταστατικές αρχές της Διεθνούς καθώς και για τα όσα ορίζονται σχετικά με την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει κάθε κόμμα που ενδιαφέρεται για την ένταξή του. «Διεξοδικότερη συζήτηση θα έχουν σε συνάντηση που θα προγραμματιστεί».

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων ανέφερε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λεβέντη να συναντηθούν αμέσως μετά την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου από την σύνοδο των σοσιαλιστικών κομμάτων στη Λατινική Αμερική. Αναμένεται συνεπώς, εντός της επόμενης εβδομάδας, να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, η οποία δεν θα περιοριστεί μόνο στο ζήτημα του αιτήματος της Ένωσης Κεντρώων για ένταξη στην Σοσιαλιστική Διεθνή, αλλά θα επεκταθεί και σε μια γενικότερη θεώρηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα».