ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Η επιστολή Λαγκάρντ δείχνει ενοχή

Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου στην επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία παρέχει πλήρη κάλυψη στον Πολ Τόμσεν και χαρακτηρίζει «παράλογο» να πιστεύει κανείς ότι το ΔΝΤ προωθεί πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα.

 

Κυβερνητικές πηγές έναν λόγο για ενοχή, η οποία διακρίνεται στην επιστολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, αλλά και οχύρωση πίσω από τη γραμμή ρήξης που τηρεί η Ουάσινγκτον.

Βίτσας: Ο Τόμσεν δεν είναι persona non grata

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει διαρροές και υποκλοπές», υπογράμμισε ο Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στις φήμες για τη διαρροή της συνομιλίας – «φωτιά» Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε:

Οι πιο ασφαλείς άνθρωποι αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα είναι τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τους περιποιούμαστε με τον καλύτερο τρόπο. 

«Δεν είναι ουσία τα όσα λέγονται για το διαδικαστικό της υποκλοπής» σημείωσε. Είπε επίσης ότι είναι «πολύ βαριά κουβέντα να πεις ότι ο κ. Τόμσεν είναι persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο ), όμως εκφράζει κατά γράμμα τη γραμμή του ΔΝΤ.

«Η στάση μας μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου είναι: ‘πάρτε αυτή τη λογική από το τραπέζι, και αυτό περιλαμβάνει και πρόσωπα’» πρόσθεσε όμως, πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

«Εμείς είχαμε μια συμφωνία την έχουμε εφαρμόσει μέχρι κεραίας και απομένουν λίγες λεπτομέρειες» είπε ακόμη ο υπουργός.