ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ψεύτης και αναξιόπιστος ο Τσίπρας – Κάνετε τα πάντα για την εξουσία

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί τους ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

 

«Ο κ. Τσίπρας έχει τόσο πολύ υπερβεί κάθε όριο ψέματος και αναξιοπιστίας που μπορεί να φέρει οτιδήποτε στη Βουλή, αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτώμενος «με ποιον μπορεί ο Πρωθυπουργός να ξαναμιλήσει, απ' όλους εκείνους που είχαν πιστέψει τους πυρινους αντιμνημονιακούς λόγους»

Αναφερόμενος στη φράση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος δήλωσε «ταξικός αποστάτης», έκανε λόγο για πολιτικό αμοραλισμό του αισχίστου είδους και για πολιτική υποκρισία, ανθρώπων χωρίς ιδεολογία και πιστεύω. «Κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την εξουσία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «παρακμή που καλπάζει», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ντροπή είναι το τελευταίο καταφύγιο δημοκρατίας και όταν δεν υπάρχει, η παρακμή καλπάζει». 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η μιση κυβέρνηση εναντιώνεται στο ίδιο το πρόγραμμα», με αιχμή την κίνηση των 53, της οποίας μέλος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. που φέρνει ως υπουργός Οικονομικών όλα αυτά τα μέτρα.

Ο πρόεδος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε εκ νέου εκλογές, προκειμένου να προκύψει «μια αξιόπιστη κυβέρνηση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Κάθε μέρα που παραμένετε στην εξουσία, διαβρώνετε την εξουσία και εκμαυλίζετε την πολιτική», είπε εξάλλου σε άλλο σημείο της ομιλίας του και επανέλαβε ότι «πρέπει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα».

Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν είπε ότι «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε με τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι πιστωτές είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού».

Ο κ. Τσίπρας είπε στους βουλευτές του ότι «σε αυτή τη χώρα είναι πλέον ανάγκη να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας». Είναι οξύμωρο ο κατά συρροή ψεύτης να λέει για γλώσσα της αλήθειας, ανέφερε ακόμη ο Κυρ. Μητσοτάκης.