ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα από Βαρουφάκη για σχέδιο απειλών του Τσίπρα!

«Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (σσ: ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ), όπως κι έκανα, γι'αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους». Αυτό υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Athens Live.

 

 

«Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί, με το που το λες, βγαίνεις… Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός» προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης.

Σε ερώτηση για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit, ο πρώην υπουργός απαντά: «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα…Εγώ όμως δεν το φοβόμουνα». Υποστηρίζει μάλιστα πως είχε επί του θέματος έναν «θερμό» διάλογο και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Όταν μου έλεγε ο Σόιμπλε "θα σε πετάξω έξω" του έλεγα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με βλέπεις να φοβάμαι;».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Βαρουφάκη, σε κάποιο σημείο των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι έφτασε στο σημείο να του πει: «Σε εκλιπαρώ…». Πάντα κατά τον ίδιο, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ «πρόδωσε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πήγε και είδε τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο…».

Τέλος ο πρώην υπουργός δεν φείδεται χαρακτηρισμών για τους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων. Λέει τον Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών», για τους Κριστίν Λαγκάρντ, Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου λέει ότι «Αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα», ενώ για την Μέρκελ σημειώνει πως λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Δείτε τη συνέντευξη Βαρουφάκη: