LIFESTYLE

Η Μέριλιν Μονρόε και οι Ελληνες εραστές της!

Ποια ήταν η γνώμη της Μέριλιν Μονρόε, του απόλυτου συμβόλου του σεξ και μοιραίας γυναίκας για την Ελλάδα και τους Ελληνες εραστές;

 

 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και λογοτέχνη Αλέκο Λιδωρίκη ο οποίος την συνάντησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και είχε σε μεγάλη εκτίμηση τους Ελληνες. 

Στην πρώτη τους συνάντηση, η οποία έγινε το 1947 είχε πει για την Ελλάδα:

«Θα ήθελα να έχω γεννηθεί στον τόπο σας. Είναι ωραίοι οι Έλληνες! Δεν εννοώ πάντοτε στη μορφή, αν και τα μάτια ολονών σπιθίζουν πάντα τόσο παράξενα και τόσο…. λάγνα. Μ'αρέσει τοθάρρος τους και η ξενοιασιά τους, η διάθεση τους να αναζητούν πάντοτε το καλύτερο, έστω και αν πρόκειται να τσακισθούνε σε μια προσπάθεια δύσκολη.

Κάποτε έπαιζα μ'ένα παιδάκι στο κάτω, «βρώμικο», αντιπαθητικό Λος 'Αντζελες. Ήταν ένα Ελληνόπουλο, που είχε μανία να μαζεύει όστρακα …τον είχα βγάλει Απόλλωνα… Με είχε φιλήσει μια φορά… Μετά χαθήκαμε… Φαντάζομαι πως θα είναι πια ένας τέλειος και ωραίος άνδρας».

Στη δεύτερη συνάντηση του Λιδωρίκη με την Μονρόε, η οποία έγινε έξι χρόνια αργότερα, το 1953, εκείνη ήταν πλέον ήταν διάσημη και του είχε μιλήσει ξανά για τους Ελληνες.

«Εσείς οι Έλληνες πιστέψατε πολύ στο Πεπρωμένο… Εγώ τους Έλληνες τους αγαπώ πολύ …Και σε όσα κείμενα τους διάβασα σε μετάφραση, αλλά και σαν ανθρώπους με σάρκα και οστά! Αλλά το Πεπρωμένο γράφεται συνήθως μ'ένα πικρό μελάνι. Τουλάχιστον για όσους τολμούν να αισθάνονται τί λείπει, για να μη μπορεί ο άνθρωπος ν' αγκαλιάσει τη λέξη ευτυχία […]

Όταν με αποχαιρετάει, προσθέτει χαμογελαστά:

   – Ξέρετε ότι οι Έλληνες μ' αρέσουνε πάρα πολύ.

   Τα μάτια χαμηλώνουν πάλι:

   – Γνώρισα μερικούς.

Πηγή: ΑΠΕ