ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάνουν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο του Μαυρίκου – Τι ψάχνουν οι ειδικοί

Δεκάδες είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Αττική Οδό που στοίχισε τη ζωή στο γνωστό εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος είχε εμπλακεί και στο κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υλικό από το καμένο αυτοκίνητο έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν η καύσιμη ύλη ήταν καθαρή βενζίνη ή κάποιο άλλο υλικό που θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολιοφθορά.

Επίσης, εξετάζεται και στον αξονικό τομογράφο της ΕΛΑΣ η Porsche Cayenne του εκλιπόντος για να διαπιστωθεί από πού προήλθε η διαρροή καυσίμων.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν στοιχεία δολιοφθοράς, ότι δηλαδή σημειώθηκε κάποια έκρηξη ή υπήρξε κάποιος εμπρηστικός μηχανισμός.

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως γιατί ο Μαυρίκος μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου ξαφνικά ή αν ένιωσε κάποια ξαφνική αδιαθεσία και δεν μπορούσε να οδηγήσει.

Επίσης αναζητείται απάντηση και στο γιατί δεν κατάφερε ο γνωστός εκδότης να βγει από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός μέσα σε αυτό.

Πάντως αύριο το πρωί στις 08:00, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Α. Κούγιας, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στην Αττική Οδό από τους εμπειρογνώμονες που έχει ορίσει η οικογένεια, τον κ. Ραυτογιάννη και τον κ. Διαμαντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή την Αττική Οδό, αναζητώντας εκτός των άλλων και ίχνη καυσίμου, όχι μόνο στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, αλλά και αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν φτάσει εκεί.

Τη Δευτέρα τέλος, τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας και πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών θα εξετάσουν το μοιραίο αυτοκίνητο, ενώ το πόρισμα αναμένεται να βγει σε 15 μέρες.