ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Η αγορά πηγαίνει καλά

Την εκτίμησή του ότι η αγορά πηγαίνει καλά, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, εξέφρασε ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον Real fm και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή. Επικαλούμενος τις δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη, είπε μάλιστα ότι τα capital controls θα αρθούν στο τέλος του 2016.

 

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από το κυβερνητικό έργο, σε σχέση και με τις δεσμεύσεις που δεν εκπληρώθηκαν, παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της τετραετίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να δούμε καλύτερα μόλις κλείσει η τετραετία; Τότε θα φανεί τι έχουμε κάνει».

Όσον αφορά την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση και τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ο κ. Κουίκ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, η οποία όπως είπε αντιδρά σε μια κουβέντα που γίνοται χρόνια και είναι απαίτηση όλων να γίνει πιο αναλογικό το σύστημα, ενώ επανέλαβε τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ότι είναι κόκκινη γραμμή το 3% για είσοδο κόμματος στη Βουλή.