ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες – Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία τοπικά η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και στο Ιόνιο έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 36 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους στα βόρεια να είναι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.