ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει η νύχτα για μας»- Η μαρτυρία Έλληνα επιβάτη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Ένας Έλληνας επιβάτης που ταξίδευε από την Αργεντινή στην Ελλάδα, μέσω Κωνσταντινούπολης περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την κατάσταση που επικρατούσε στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ.

 

Ο κ. Μανασσής, που ταξίδευε από την Αργεντινή προς την Ελλάδα, μέσω Κωνσταντινούπολης, μιλώντας στο δελτίο της ΕΡΤ περιέγραψε το χάος στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ, μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας, που στοίχισε τη ζωή σε 36 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 147.

"Από τη στιγμή που προσγειώθηκε το αεροπλάνο δεν έχουμε καμία πληροφόρηση. Δεν υπάρχει μέριμνα, οι ανακοινώσεις γίνονται στα Τούρκικα. Υπάρχει ένας πανικός, έχουμε μαζευτεί γύρω στα πέντε χιλιάδες άτομα. Προσπαθούν να μας περάσουν οι αρχές, όσο πιο γρήγορα μπορούν από έλεγχο διαβατηρίων, για να μπορέσουν να μας βγάλουν έξω στην πόλη και ίσως να μας μεταφέρουν σε κάποια ξενοδοχεία. Δεν ξέρουμε τι περαιτέρω επιφυλάσσει η νύχτα για μας", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν οι επιβάτες που ταξιδεύουν transit θα παραμείνουν εκτός του αεροδρομίου, σε ξενοδοχεία που θα επιλεχθούν από την διοίκηση του αεροδρομίου, ανέφερε: "Κάπως έτσι, πιστεύουμε και εμείς ότι θα γίνει. Το ευχάριστο είναι ότι είμαστε γείτονάς χώρα, θα μπορέσουμε να εξυπηρετηθούμε και μ' ένα πούλμαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ίσως το ελληνικό προξενείο εδώ μας φροντίσει".