ΔΙΕΘΝΗ

Νέο πρωτοσέλιδο της New Ypork Post με γυμνή τη Μελάνια Τραμπ (φωτό)

Με νέα πρωτοσέλιδη γυμνή φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα New York Post, προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κατηγορούν τους υπεύθυνους της έκδοσης για μισογυνισμό.

Είναι η δεύτερη συνεχής ημέρα που η ταμπλόιντ του Ρούπερτ Μέρντοχ βγαίνει με πρωτοσέλιδη γυμνή φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ, από την εποχή που εργαζόταν ως μοντέλο.

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει τη Μελάνια σε ένα κρεβάτι να σφίγγει στην αγκαλιά της μία άλλη επίσης γυμνή γυναίκα με τίτλο: «Menage a Trump», που παραφράζει το Menage a trois (Ερωτικό τρίγωνο).

Χθες, η εφημερίδα είχε δημοσιεύει γυμνή φωτογραφία της Μελάνια με δύο αστέρια να κρύβουν τις άκρες του στήθους και τίτλο «The Ogle (Λάγνο) Office», σε μία παράφραση του «The Oval Office».

Ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέισον Μίλερ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «τίποτε ενοχλητικό» σε αυτές τις φωτογραφίες. «Πρόκειται για μία ωραία γυναίκα» ανέφερε.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως «τέτοιου είδους φωτογραφήσεις είναι συνηθισμένες στην Ευρώπη».

Οι δύο φωτογραφίες χρονολογούνται από το 1995, όταν η Μελάνια ήταν 25 ετών, εργαζόταν ως μοντέλο και δεν είχε συναντήσει ακόμη τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν το 1996 στο γαλλικό περιοδικό Max, που πλέον δεν κυκλοφορεί.

Τον Απρίλιο, η New York Post εμφανίστηκε να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές παρουσιάζοντάς τον ως «πολλά υποσχόμενο σουπερστάρ…που διαπράττει τα σφάλματα ενός πρωτάρη».

Η δημοσίευση προκάλεσε αντιδράσεις

Στο Twitter, οι φωτογραφίες της Μελάνια προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα: «Nτροπή σας #NewYorkPost προσπαθείτε να κάνετε τη Μελάνια να μοιάζει με πόρνη» ή «Ο μισογυνισμός είναι μισογυνισμός».

Άλλοι χρήστες κατηγόρησαν την εφημερίδα ότι προσπαθεί να ντροπιάσει τη Μελάνια Τραμπ, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν ο Μέρντοκ άλλαξε γραμμή ή πώς θα αντιδράσουν οι χριστιανοί συντηρητικοί ψηφοφόροι.