ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΙΝΤΕΟ -Το ξέσπασμα της δημοσιογράφου του ALPHA στη ΔΕΘ και το ύφος του Τσίπρα

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε το πανελλήνιο το ανθρώπινο ξέσμασμα μιας εργαζόμενης στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουγού. Η δημοσιογράφος του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα, παίρνοντας τον λόγο για την ερώτησή της προς τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε στο προσωπικό δράμα που περνά η ίδια και ακόμη χιλιάδες εργαζόμενοι σε συνολικά τέσσερα κανάλια που θα ρίξουν «μαύρο» εφόσον δεν έλαβαν άδεια στο διαγωνισμό. 

 

«Κύριε Πρόεδρε, ονομάζομαι Ευαγγελία Τσικρίκαι και εδώ και 21 χρόνια εργάζομαι στον Alphα. Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι νιώθω ότι προσωπικά εσείς και η κυβέρνηση σας με απολύετε από τη δουλειά μο και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. … Γιατί τιμωρείται τους εργαζόμενους σε έναν τηλεοπτικό σταθμό υγιή και συνεπή που δεν χρωστάει; Έναν σταθμό που έδωσε – σε έναν διαγωνισμό ρουλέτα- 61 εκατ. ευρώ; Σας θυμάμαι με δάκρυα στα μάτια τον Ιανουάριο 2015, στις προγραμματικές δηλώσεις, να λέτε ότι θα είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Άλλαξε κάτι στα πιστέυω σας κ. Τσίπρα;» ήταν κάποια από τα λόγια που με σεβασμό και αξιοπρέπεια εξέφρασε η δημοσιογράφος. 

Η απάντηση που πήρε… «Δεν είστε οι μόνοι εργαζόμενοι που μένετε χωρίς δουλειά, δεν είδα κανέναν να κλαίει για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το νταβατζιλίκι και το αεριλίκι τέλειωσε».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: