MEDIA

Ανατροπή μετά την «αδυναμία» Καλογρίτσα – Ξανά στο «παιχνίδι» Σαββίδης και Κοντομηνάς

Newsroom usay.gr

Προ εκπλήξεων και ανατροπών βρίσκεται το ρευστό τηλεοπτικό τοπίο μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Μετά τις αποκαλύψεις για το βοσκοτόπι του Χρήστου Καλογρίτσα, τα σενάρια φούντωσαν από το αίτημα που κατέθεσε ο επιχειρηματίας, προκειμένου να λάβει προθεσμία 48 ωρών για να καταβάλει την πρώτη δόση από το τίμημα για τη μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η ανακοίνωση αποχώρησης από τη διαδικασία του υιού Καλογρίτσα.

 

Ο νόμος είναι σαφής, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, και φαίνεται ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης -μετά και το φιάσκο του «voskotopi_gate»-, δεν θα επιχειρούσε σε καμία περίπτωση να εγκρίνει προθεσμία για την καταβολή δόσης, κυρίως στο εν λόγω πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του usay.gr, υπήρχαν παραινέσεις από κυβερνητικά στελέχη προς την πλευρά του Alpha, να μην προχωρήσει τις συζητήσεις με τον Χρ. Καλογρίτσα, καθώς θεωρούνταν περίπου βέβαιο ότι τελικά ο εργολάβος θα βγει εκτός σκηνικού. Η ζημιά που έγινε είναι μεγάλη στην εικόνα του Μαξίμου και τις τελευταίες ημέρες γίνονταν παρασκηνιακά προσπάθειες να «αποτινάξουν» τον αποκαλούμενο ως «εργολάβο της αριστεράς».

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα με αιχμή την υπόθεση Καλογρίτσα, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου φωτογραφία του επιχειρηματία από κομματική εκδήλωση της Κουμουνδούρου παρόντος του Νίκου Παππά. 

'Ηδη έχει αρχίσει να συζητείται έντονα, ακόμη και από πηγές που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, το όνομα του Ιβάν Σαββίδη, δηλαδή του πρώτου επιλαχόντα στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο οποίος αν και φάνηκε για λίγο να αποσύρεται από το παιχνίδι της διεκδίκησης θέσης στον νέο τηλεοπτικό χάρτη, πριν από λίγο δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να καταβάλει άμεσα την πρώτη δόση που του αναλογεί. 

Η επαφή με τον Δημήτρη Κοντομηνά έγινε, πάντως, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αν και τα προβλήματα ήταν πολλά και αδιαπραγμάτευτα μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών. Μετά την έκπτωση του Χρήστου Καλογρίτσα μπαίνει ξανά στο παιχνίδι και ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Alpha, καθώς υπάρχουν αστερίσκοι δίπλα από το όνομα του πρώτου επιλαχόντα, Ιβάν Σαββίδη. 

Δεν αποκλείεται να δούμε κάποιο νέο επιχειρηματικό σχήμα, που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει τον Δημήτρη Κοντομηνά κάτω από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Και μπορεί στις επιχειρήσεις να ξεχνιούνται εύκολα οι δημόσιες αντιπαραθέσεις, οι μηνύσεις και αγωγές, ωστόσο το ζήτημα της πλειοψηφίας των μετοχών σε ένα ισχυρό και υγιές κανάλι όπως αυτό που έχει «χτίσει» ο πρόεδρος της DEMCO, είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις. 

Διαβάστε επίσης:

 Αποχώρηση Καλογρίτσα από τις τηλεοπτικές άδειες- «Κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου»

 Σαββίδης: Είμαι έτοιμος να πληρώσω την πρώτη δόση (ΒΙΝΤΕΟ)