ΔΙΕΘΝΗ

Το πάτησε το κουμπί ο Κιμ – Τι ανατίναξε ο ηγέτης της βόρειας Κορέας

Στρατιωτική άσκηση προσομοίωσης παρακολούθησε ο Ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν στο προεδρικό γραφείο της Σεούλ.

Η άσκηση είχε ως στόχο «να καταστρέψει ένα κτήριο που έμοιαζε με την προεδρική κατοικία της Νότια Κορέας», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Φωτογραφίες δείχνουν την ηγέτης της Βόρειας Κορέας που περιβάλλεται από τους στρατηγούς του, να  παρακολουθεί χαμογελαστός την επίθεση από ένα παρατηρητήριο, ενώ σύμφωνα με το KCNA  ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να είπε: «Πολύ ωραία. Τα στρατεύματα του εχθρού δεν έχουν πού να κρυφτούν».

 Την ίδια ώρα, η Νότια Κορέα καταδίκασε έντονα την ενέργεια αυτή,  οξύνοντας  ακόμη περισσότερο τα πνεύματα  μεταξύ των δυο χωρών, με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να χαρακτηρίζει προκλητικές τις στρατιωτικές ασκήσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση από το γενικό επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων, η Σεούλ καταδίκασε έντονα την άσκηση και την προσομοίωση και προειδοποίησε πως, αν υπάρξει προβοκατόρικη κίνηση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας, τότε θα απαντήσει αναλόγως.