ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Με πόσους έχεις πάει; Αυτός είναι ο φυσιολογικός αριθμός σύμφωνα με την έρευνα…

Το ερώτημα έχει «ταλανίσει» εκατομμύρια ζευγάρια και προκαλέσει… αμέτρητους καυγάδες ανά τον κόσμο. Με πόσους ερωτικούς συντρόφους έχει συνευρεθεί το έτερον σας ήμισυ; 

Τώρα ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Nottingham, του Bristol και του Swansea ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τον «μαγικό» αριθμό. Και ποιος είναι αυτός; Το τρία, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες! 

Στις μακροχρόνιες σχέσεις, όμως, ο αριθμός αυτός μειώνεται στους δύο συντρόφους. Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι ειδικοί ζήτησαν από 188 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 35 ετών να συμπληρώσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο. 

«Ένα ταίρι με μεγάλο σεξουαλικό ιστορικό φαίνεται ότι είναι στατιστικά κακές πιθανότητες να επιλεχθεί ως μακροχρόνιος σύντροφος» εξήγησε ο Δρ. Στιβ Στούαρτ Γουίλιαμς, ένας εκ των ερευνητών που «υπογράφουν» την έρευνα. 

 

Μάλιστα, ο ειδικός εξηγεί ότι η μελέτη τους κατέρριψε και ένα «μύθο». «Αντίθετα με την πεποίθηση ότι οι άτακτοι άντρες γίνονται ανεχτοί ενώ οι γυναίκες όχι, και τα δύο φύλα εξέφρασαν αμφιβολίες για το εάν θα σύναπταν σχέση με κάποιον που έχει πολύ έντονο σεξουαλικό ιστορικό» είπε χαρακτηριστικά. 

Το παράδοξο της μελέτης, όμως, είναι ότι οι συμμετέχοντες είχαν οι ίδιοι ξεπεράσει κατά… πολύ τις προσδοκίες τους. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος συντρόφων για τους άντρες ήταν 8,4 ενώ για τις γυναίκες 5,81.