ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα: Προβλήματα από την κακοκαιρία – «Τσουχτερό» κρύο και χιόνια

Την εμφάνισή τους έχουν κάνει τα πρώτα μικροπροβλήματα στη χώρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν κατά τόπους, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει τσουχτερό κρύο, καταιγίδες, δυνατούς ανέμους στα πελάγη και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Πάρνηθας

Το απόγευμα της Τετάρτης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω χιονόπτωσης. Από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας διεξαγόταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Εξάλλου, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων και σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις. Αναλυτικότερα, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού στην Ημαθία, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου, από το 22ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Αρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας (από το 15ο χιλιόμετρο ως το χιονοδρομικό) και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.

Χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στην Ήπειρο

Το απόγευμα, ξεκίνησε να χιονίζει μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα. Το χιόνι πέφτει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τη νύχτα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -14 βαθμούς στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Mικροπροβλήματα έχουν προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη.

Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη – Κεφαλλονιά και Κυλλήνη – Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος – Σποράδες.

Τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά.

Δήμος Αθηναίων: Θερμαινόμενες αίθουσες για τους αστέγους

Έκτακτα μέτρα για το κύμα ψύχους που θα επικρατήσει τα επόμενα 24ωρα, ανακοίνωσε και ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, από σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα είναι διαθέσιμες για τους άστεγους συμπολίτες μας δύο θερμαινόμενες αίθουσες, ενώ ομάδες επιτόπιας φροντίδας θα βρίσκονται στους δρόμους.