ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία πρέσβη: Το συμβόλαιο θανάτου και το βίντεο που πρόδωσε το σατανικό ζευγάρι (ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Πολύ καλά οργανωμένο φαίνεται πως ήταν το άγριο έγκλημα με θύμα τον έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο στη Βραζιλία. Η σύζυγος και ο εραστής της, οι οποίοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία και συνελήφθησαν, είχαν τάξει 25.000 δολάρια στον συνεργό τους, προκειμένου να φέρει εις πέρας το σατανικό τους σχέδιο.

«Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα βόρεια του Ρίο σε ένα «έγκλημα πάθους» που είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα και ο εραστής της, Sergio Gomes Moreira Filho, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας», δήλωσε ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, πέραν της συζύγου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη, ο Eduardo Moreira de Melo, ο οποίος φέρεται να «κράταγε τσίλιες» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

«Άνανδρη δολοφονία»

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η σύζυγος του διπλωμάτη, μια 40χρονη Βραζιλιάνα, και ο 29χρονος εραστής της, ο Σέρζιου Μορέιρα, έχουν συλληφθεί καθώς θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για το φόνο του 59χρονου πρεσβευτή, διευκρίνισε ο Πόντσι, κάνοντας λόγο περί μιας «τραγικής» και «άνανδρης» δολοφονίας.

Σύμφωνα με τον Εβαρίστου Πόντσι η ακριβής αιτία του θανάτου του πρεσβευτή δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί διότι ο δράστης έβαλε φωτιά στη σορό του σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το έγκλημά του.

Η απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ενοικίαζαν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κάτω από μια ανισόπεδη διάβαση στην περιοχή όπου διέμενε το ζευγάρι.

Το βίντεο που πρόδωσε τους δολοφόνους

Νωρίτερα, τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του ζευγαριού όπου ο στρατιωτικός αστυνομικός φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο.

Αυτό το βίντεο ήταν ο λόγος ο οποίος έκανε τον εραστή της συζύγου του πρέσβη να ομολογήσει την εμπλοκή του στον φόνο.