ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Άγρια Δύση µετακόμισε στο… Σοφικό!

The Ranch: Μια απίστευτη απόδραση, σε απόσταση µιας ώρας από την Αθήνα. Αλογα, καουµπόηδες, άµαξες και ό,τι βάλει ο νους σας περιµένουν παιδιά όλων των ηλικιών να διασκεδάσουν!



Ξεκινήσαµε Παρασκευή απόγευµα µε τέλειο «φθινοπωρινό» καιρό και υπέροχη διάθεση! Από το κέντρο της Αθήνας µε αυτοκίνητο, σε µία ώρα και κάτι, ήµασταν στο «The Ranch»! Η διαδροµή πανεύκολη και το τοπίο πανέµορφο, όπως και ο τελικός µας προορισµός. Ολοι οι φίλοι µε παιδιά µάς παρότρυναν να πάµε, εδώ και τόσο καιρό! Και µια και βρέθηκε το τριηµεράκι, το βάλαµε στο πρόγραµµα!



DRZ U9K0001



Τα παιδιά ανυποµονούσαν να φτάσουµε. Οι περιγραφές των φίλων και οι φωτογραφίες από το www.theranch.gr, είχαν εξάψει τη φαντασία τους και οι προσδοκίες τους είχαν χτυπήσει… κόκκινο. Αποζηµιώθηκαν από τα πρώτα λεπτά της άφιξής µας. Η κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας είναι φηµισµένη για τη φυσική της οµορφιά και το Ράντζο ήταν ακριβώς αυτό που περιµέναµε.



Τα παιδιά κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και έτρεξαν να δουν και να αγγίξουν τα µικρά πόνυ, παραταγµένα σε ένα µεγάλο κεντρικό χώρο, το καθένα στο δικό του ξεχωριστό ξύλινο σπιτάκι. Ακόµη και τα σπιτάκια των πόνυ, που βρίσκονται στο κέντρο της τεράστιας έκτασης (των 300 στρεµµάτων) που καταλαµβάνει το Ράντσο, είναι διαµορφωµένα σαν ένα µικρό καουµπόικο χωριό!



DRZ U9K0106



Μόνο που, αντί για καουµπόηδες, σε αυτό ζουν µικρά αλογάκια! Συνολικά, στο Ράντσο ζουν περίπου 25 άλογα και 6 πόνυ. Με το ζόρι κατάφερα να πείσω τα παιδιά να µας ακολουθήσουν στο δωµάτιο όπου θα µέναµε για το τριήµερο!

Ολο το Ράντσο είναι χτισµένο σαν ένα καουµπόικο χωριό. ∆εν του λείπει τίποτα. Η τράπεζα (ρεσεψιόν), το σαλούν (µπαρ)… όλα είναι εκεί. Φτιαγµένα από ξύλο, µε τόσο µεράκι που νοµίζεις πως, µε ένα µαγικό τρόπο, µεταφέρθηκες στην Αγρια ∆ύση! 



DRZ MG 0507



Αλλά και τα δωµάτια ή -για να το πω καλύτερα- οι ζεστοί ξύλινοι παραδοσιακοί ξενώνες µέσα στο πάρκο, έχουν ονόµατα που παραπέµπουν στην Αγρια ∆ύση: Αριζόνα, Λουιζιάνα, Ντάλντον, Ραντεπλάν. Τίποτα δεν λείπει!



DRZ MG 0423



Το -απαραίτητο- σαλούν στο κέντρο του ράντζου δεν είναι απλά ένα µπαρ όπου πίνεις το ποτό ή τον καφέ σου. Ούτε καν είναι απλά εκείνο το µέρος όπου κάνουν ουρά τα παιδάκια για να πάρουν το κλασικό καουµπόικο καπέλο (το στέτσον, που -παρεµπιπτόντως- βγαίνει σε µαύρο, καφέ, αλλά και ροζ χρώµα για τις µικρές καουµπόισες!). 



DRZ MG 0849



Το σαλούν ενώνεται µε τον παιδότοπο του Ράντσου, όπου τα πιτσιρίκια παίξανε µε τρενάκια, τουβλάκια, µπάλες και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας, µέχρι την προβολή ταινίας µε τα αγαπηµένα Μίνιονς το βράδυ. Και, βέβαια, µέχρι… τελικής πτώσεως!



Πίσω από το Ράντσο, η τραπεζαρία. Μεγάλα ξύλινα τραπέζια και ίσως ο πιο πλούσιος µπουφές που έχετε δει ποτέ! ∆εν είναι, όµως µόνο οι ποσότητες! Εξαιρετικό φαγητό, το οποίο µάλιστα έχει και… θέµα. Ναι, δεν θα φάτε τα ίδια κάθε µέρα! Τη µια µέρα το «θέµα» µας είναι η ιταλική κουζίνα, την άλλη η ελληνική, ενώ το Σάββατο το πρόγραµµα περιλάµβανε και ζωντανή µουσική από καουµπόικη µπάντα!



DRZ U9K0035



Για τις επόµενες δύο µέρες ανακαλύπταµε και απολαµβάναµε όλες τις παροχές του «The Ranch». Τα παιδιά ξετρελάθηκαν µε το πολύχρωµο τρενάκι που έκανε το γύρο ολόκληρου του συγκροτήµατος. Περίπου κάθε µισάωρο ξεκινούσε από το σιδηροδροµικό σταθµό και ανέβαινε τις ανηφόρες για να µας πάει στα αγριογούρουνα, τις κατσίκες, τα παγώνια, τα ελάφια, τα πρόβατα, τις αγελάδες, παντού! 



DRZ U9K0048



Κι όταν για λίγο ξεχνούσαν το τρενάκι, τα παιδιά έτρεχαν στην άµαξα. Και τι άµαξα! Κανονικότατη, όπως µόνο στα γουέστερν έχετε δει! Με το καραβόπανό της, τον αµαξά, το άλογο και… κούνηµα, πολύ κούνηµα!



DRZ MG 0206



Σα να µην έφταναν όλα αυτά, το συγκρότηµα προσφέρει τη δυνατότητα (σε παιδιά και µεγάλους) να κάνουν ιππασία, τοξοβολία, ξιφασκία, rollers, aerobic, να παίξουν στο γήπεδο του τένις, στο κλειστό γήπεδο του µπάσκετ και στα 4 ανοιχτά, στα τρία γήπεδα ποδοσφαίρου 11 x 11 (χωρίζονται και σε 5 γήπεδα 5 x 5), να κάνουν ποδηλασία και, φυσικά, να ξεσαλώσουν στην παιδική χαρά. 



Α! Και πινγκ πονγκ, παίξαµε! Και επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι! Τις τεράστιες πισίνες (35, 25 µέτρων και µία παιδική) και το beach volley τα αφήσαµε για να τα δοκιµάσουµε το καλοκαίρι!



Ενα µέρος του καουµπόικου χωριού είναι αφιερωµένο σε παραδοσιακά επαγγέλµατα: Λιοτρίβι, αργαλειός, κουρείο, παντοπωλείο, τυροκοµείο, τσαγκαράδικο, µύλος. Εκεί, τα παιδιά βλέπουν από κοντά τη δουλειά και µαθαίνουν πώς λειτουργούν τα µηχανήµατα και ο εξοπλισµός του κάθε επαγγέλµατος.



Στα διαλείµµατα από το παιχνίδι και τις βόλτες, επιστρέφαµε στο saloon για φαγητό, σνακς και τον απαραίτητο καφέ για τους µεγάλους και χυµό για τους µικρότερους.



DRZ U9K0079

Κι όλα αυτά, σε ένα χώρο απόλυτα ασφαλή, τεράστιο, χωρίς αυτοκίνητα. Που µπορείς να αφήσεις τα παιδιά σου να ευχαριστηθούν µε την ψυχή τους, χωρίς την έγνοια και τα περιοριστικά «µη» και «πρόσεχε» του µπαµπά και της µαµάς. Το πλήρως εξοπλισµένο ιατρείο του Ράντσου είναι εκεί απλά για να µεγαλώνει το αίσθηµα ασφάλειας που αποπνέει όλος ο χώρος.



Αλλά δεν είχε έρθει όλος ο κόσµος για τριήµερο. Το Ράντσο ήταν γεµάτο µε επισκέπτες και οικογένειες που ήρθαν για µονοήµερη εκδροµή. Είναι τόσο κοντά στην Αθήνα!



DRZ MG 0592

Το εξαιρετικά εκπαιδευµένο, πολύ εξυπηρετικό και φιλικό προσωπικό µάς ενηµέρωσε πως το πάρκο λειτουργεί και ως κατασκήνωση για τους θερινούς µήνες, ενώ τους χειµερινούς οργανώνονται προγράµµατα εκδροµών για σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεµόνων, φροντιστήρια, πολιτιστικούς συλλόγους κ.ά. Επίσης, πραγµατοποιούνται αθλητικές εκδηλώσεις, τουρνουά, εταιρικά συνέδρια και διάφορα events, όπως παιδικά πάρτυ και βαφτίσεις. Το αµφιθέατρο -ένα πέτρινο θέατρο, 1.200 θέσεων- είναι πολύ ελκυστικό για θεατρικές παραστάσεις, οµιλίες και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.



Τώρα, το χειµώνα διοργανώνονται τριήµερα µε αφορµή τα καρναβάλια, το Halloween, τις γιορτές των Χριστουγέννων και άλλα ωραία.



DRZ MG





Περάσαµε καταπληκτικά. Το τριήµερο πέρασε χωρίς να το καταλάβουµε και τα παιδιά δεν βαρέθηκαν ούτε λεπτό. Παίζαµε, τρώγαµε, κάναµε βόλτες µε το τρενάκι και την άµαξα, πάλι φαγητό, µετά παιδική χαρά, ιππασία και όλο από την αρχή. Αυτό που µπορώ να πω µε σιγουριά είναι ότι… θα ξαναπάµε!

 

Clipb6oar56d0156

DRZ MG 0121

 

18-19 Φεβρουαρίου Αποκριάτικο event

25-27 Φεβρουαρίου Καθαρά ∆ευτέρα στο Ράντσο

24-26 Μαρτίου Τριήµερο 25ης Μαρτίου

1-2 Απριλίου Γιορτή Παραµυθιού: «Ψέµατα ή Αλήθεια έτσι λένε τα παραµύθια»