ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικός σκοτώνει εν ψυχρώ διαδηλωτή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαριστικό είναι το βίντεο, στο οποίο κάμερα ασφαλείας καταγράφει το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου διαδηλωτή Ροντρίγκο Κουιντάνα από αστυνομικό.
Το βίντεο ξεκινά δευτερόλεπτα πριν την εισβολή αστυνομικών στα γραφεία του Αυθεντικού Ριζοσπαστικού Κόμματος στην Ασουνσιόν.
Μια ομάδα διαδηλωτών βρίσκεται σε ένα διάδρομο ενώ επικρατεί αναταραχή καθώς προφανώς έχουν πληροφορηθεί ότι πλησιάζουν οι αστυνομικοί.
Ξαφνικά ξεσπά πανικός με άλλους να τρέχουν προ την άλλη πλευρά από αυτή που βρίσκεται η κάμερα και άλλους να ανεβαίνουν τις σκάλες.

Στα επόμενα δευτερόλεπτα η κάμερα καταγράφει τον 25χρονο να πέφτει νεκρός ενώ στο κάδρο μπαίνει και ένας αστυνομικός που κρατά στα χέρια του μια καραμπίνα.
Ο αστυνομικός φαίνεται να πλησιάζει τον ακίνητο Κουιντάνα και να πατά με το πόδι στην πλάτη του προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει τις αισθήσεις του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δίπλα του φτάνει και ένας συνάδελφός του.
Τη σκηνή του θανάτου του Κουιντάνα κατέγραψε και μια δεύτερη κάμερα που δείχνει τους αστυνομικούς να βρίσκονται στην είσοδο του κτηρίου και έναν εξ αυτών να πυροβολεί προς το μέρος των άοπλων διαδηλωτών.