ΓΥΝΑΙΚΑ

Έτσι δεν θα ξαναβγάλετε φουσκάλες στα πόδια

Η εποχή των σανδαλιών, πέδιλων και λοιπόν παπουτσιών που φοριούνται χωρίς κάλτσες είναι επίσημα εδώ. Όσο όμορφα κι αν είναι όμως, τα συγκεκριμένα υποδήματα πάνε χεράκι-χεράκι με ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, δηλαδή τις πολύ ενοχλητικές, επίπονες και αντιαισθητικές «φουσκάλες». Γιατί όσο ωραία κι αν είναι τα νέα σας ψηλοτάκουνα και όσο ωραίο χρώμα κι αν έχει το βερνίκι του πεντικιούρ σας, αν δεν μπορείτε να περπατήσετε με άνεση ή έχετε παντού ανοιχτές πληγές, το αποτέλεσμα θα απέχει κατά πολύ από το στόχο του look σας. Φυσικά και υπάρχει λύση και ευτυχώς για όλες μας είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται καν να σπαταλήσουμε χρήματα.

Οι φουσκάλες προκαλούνται στα πόδια μας όταν αυτά ιδρώνουν και τρίβονται πάνω στα παπούτσια, με αποτέλεσμα να παγιδεύεται υγρό ανάμεσα στην επιδερμίδα και τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Αυτό το «μαξιλαράκι» ουσιαστικά έχει σκοπό να προστατεύσει το δέρμα από το να πληγωθεί περισσότερο. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε – αντ’ αυτού θα δώσουμε τέλος στη διαδικασία αυτή πριν καν ξεκινήσει.

Η λύση; Οι αλκοολούχες λοσιόν –σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία- θα αποτρέψουν την εφίδρωση στα επίμαχα σημεία και έτσι οι φουσκάλες δεν θα δημιουργούνται. Εξίσου αποτελεσματικά είναι τα αρώματα, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό αλκοόλ. Καλύτερα βέβαια να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ακριβά σας αρώματα για αυτό τον σκοπό – αν και τα πόδια σας θα μυρίζουν σίγουρα υπέροχα.

instyle.gr