ΔΙΕΘΝΗ

«Κατρακυλάει» ο Τραμπ: Βόμβα από νέα δημοσκόπηση!

Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η έρευνα που διεξάγεται για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και η αιφνιδιαστική αποπομπή του Κόμεϊ που ακολούθησε, διαβρώνουν σταδιακά το πολιτικό κεφάλαιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Σε δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) που έγινε το χρονικό διάστημα 1-5 Ιουνίου, πριν από την χθεσινή κατάθεση του Κόμεϊ στην Γερουσία, το 38% των Αμερικανών φαίνεται να αποδέχονται τον Τραμπ, έναντι ποσοστού 58% που τον αποδοκιμάζουν.

Ο Τραμπ αναμένεται ν' αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα προβλήματα κατά τους επόμενους μήνες, στην περίπτωση που η υπόθεση της έρευνας γύρω από ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 εξακολουθήσει να μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα στην Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος επιδιώκει σε πολιτικό επίπεδο την άμεση προώθηση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με την κατάργηση και την αντικατάσταση του νόμου για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare).

Παράλληλα, ιδιαιτέρως σημαντική για την κυβέρνηση του Τραμπ κρίνεται και η όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας για την αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας.