ΓΥΝΑΙΚΑ

10 πράγματα που ξεσηκώνουν έναν άνδρα…

Μην είσαι πεζή, δεν "χαίρεται" μόνο όταν το θέαμα γίνεται αποκαλυπτικό. Σίγουρα το να σε δει χωρίς πολλά ρούχα του κινεί το ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να τον ξετρελάνει. Η λίστα έχει αρκετά ακόμα πράγματα, κινήσεις, συμπεριφορές που θέτουν σε λειτουργία το μηχανισμό παραγωγής φαντασιώσεων ενός αρσενικού φέρνοντάς τον στην ευχάριστη θέση να σε ποθεί ακόμα περισσότερο. Γιατί εγώ αυτό ονειρεύομαι για σένα: Να έχεις την υγειά σου και να είσαι ποθητή. Να περνάς καλά θέλω.

> Το άρωμά σου έχει ισχυρή επίδραση σ' εκείνον. Ερωτευόμαστε με τη μύτη λένε οι έρευνες και δένουμε τις αναμνήσεις μας με την χαρακτηριστική μυρωδιά εκείνου που ποθούμε.

> Το αγαπημένο του τραγούδι ή κάποιο που έχει συνδέσει με ένα πολύ σημαντικό κι ευχάριστο γεγονός της ζωής του. Τώρα λοιπόν ξέρεις τι πρέπει να παίζει την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μόνοι σας.

> Εσύ στα κόκκινα. Το χρώμα αυτό δεν ερεθίζει μόνο το οπτικό νεύρο του ταύρου, αλλά κι ενός άντρα σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στην Επιθεώρηση της Προσωπικότητας και της Κοινωνικής Ψυχολογίας και έχουμε επισημάνει αρκετές φορές ήδη. Οι γυναίκες, όπως και άλλα θηλυκά πρωτεύοντα θηλαστικά κοκκινίζουν στο πρόσωπο πριν την ωορρηξία, προσελκύοντας έτσι τα αρσενικά στη γόνιμη περίοδό τους.

> Οι φράουλες, τα μύδια, η μυρωδιά της κολοκύθας. Μην υποτιμάς τη συμβολή των αφροδισιακών τροφών στην ενίσχυση της ερωτικής διέγερσης. Παρόλο που η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει αποφανθεί οριστικά για το ότι π.χ. τα στρείδια αυξάνουν την τεστοστερόνη, αρκεί το ότι το μυαλό μας δημιουργεί ευχάριστους, ερωτικούς συνειρμούς με διάφορες τροφές όπως οι παραπάνω.

> Τα ερωτικά καβγαδάκια: Όχι οι σοβαροί, τοξικοί καβγάδες που πλημμυρίζουν από γκρίνια αλλά οι άλλοι, οι "λευκοί" που απλά ανάβουν λίγο τα αίματα και πυροδοτούν ένα ερωτικό κλίμα.

> Τα καθαρά σεντόνια: Σύμφωνα με μία βρετανική έρευνα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν κάτι το ερεθιστικό στα φρεσκοπλυμμένα, καλοβαλμένα σεντόνια.

> Όταν σε βλέπει να φοράς ένα δικό του ρούχο. Όχι απαραίτητα το παντελόνι του, αλλά σίγουρα το πουκάμισό του, το αγαπημένο του t-shirt, ακόμα και το εσώρουχό του (μποξεράκι εδώ).

> Το δίπτυχο γυναίκα-χιούμορ. Η καλή αίσθηση του χιούμορ είναι unisex προτέρημα και ένδειξη ευφυίας, αφού προϋποθέτει σκέψη. Ας πούμε πως το να κάνετε ο ένας τον άλλον να γελάει είναι από τα πιο ισχυρά "εγκεφαλικά" προκαταρκτικά.

> Όταν σε ακούει να γελάς. Ένας άντρας ερεθίζεται υποσυνείδητα από το γέλιο μιας γυναίκας, πιθανότατα γιατί ο ήχος του θυμίζει τους αναστεναγμούς που μπορεί να ακούει κατά τη διάρκεια του σεξ, λένε οι ψυχολόγοι.

> Ο φόβος. Ο οποίος εκτός από το ότι φυλάει τα έρμα είναι ικανός να του προκαλέσει στύση γιατί όταν φοβάται πλημμυρίζει αδρεναλίνη. Ακούγεται κάπως άβολο ε;

ladylike.gr