ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Αυτός είναι ο ένοικος του διαμερίσματος από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το διαμέρισμα αυτού του άντρα ξεκίνησε η πύρινη κόλαση που στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους.

Εκείνος, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο φιλικό σπίτι, την ώρα που οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα φθάσει τριψήφιο αριθμό!

Την ταυτότητα και το πρόσωπο του Μπεχαϊλού Κεμπέντε, υπέδειξαν οι ένοικοι γειτονικών διαμερισμάτων οι οποίοι και αποκάλυψαν συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

Πρόκειται για τον πατέρα ενός παιδιού ο οποίος κατάγεται από την Αιθιοπία και εργάζεται ως ταξιτζής. Κατοικούσε στον 4ο όροφο στο διαμέρισμα 16. Τα ξημερώματα της μοιραίας Τρίτης (13.06.2017) χτύπησε την πόρτα της γειτόνισσάς του, στο διαμέρισμα 14 και της είπε ότι έχει αρπάξει φωτιά το διαμέρισμα του και πιο συγκεκριμένα η κουζίνα του.

«Ήταν ακριβώς 12:50 τα ξημερώματα. Η φωτιά ήταν στην κουζίνα του και ήταν μικρή. Μπορούσα να τη διακρίνω, διότι η εξώπορτα ήταν ανοιχτή», ανέφερε η 41χρονη Μάριαν Άνταμ, η οποία λίγο αργότερα κάλεσε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με στενό φίλο του 44χρονου, εκείνος κατάφερε να βγει από τον Πύργο της Κολάσεως και έχει βρει καταφύγιο σε ένα φιλικό του σπίτι. «Ο Μπεχαϊλού χτύπησε τον συναγερμό και έσωσε δεκάδες ανθρώπους. Αυτό άκουσα. Είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν είναι σε θέση να μιλήσει, διότι είναι σε κατάσταση σοκ. Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από φίλους», δήλωσε ο Εσέτε Μερίντ.