ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Σιάχο – Στους Μολάους και ο Κυρ. Μητσοτάκης

Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες του στη Νέα Δημοκρατία με πρώτο τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, είπαν το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Σιάχο που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία και πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 44 ετών.

 

 

 

Η κηδεία του έγινε σε κλίμα έντονης συγκίνησης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Μολάους Λακωνίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για δεύτερη φορά εκεί σε διάστημα τεσσάρων ημερών αφού είχε προηγηθεί περιοδεία του στην περιοχή. 

Ο εκλιπών είχε καταφέρει να βγει νικητής δύο φορές στη  μάχη με τον καρκίνο, δυστυχώς όμως αυτή τη φορά η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Ο Δημήτρης Σιάχος αφήνει πίσω τη σύζυγό του, δημοτική σύμβουλο Εορδαίας Θεοπίστη Κρυσταλλίδου με την οποία ήταν παντρεμένος τον τελευταίο χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει τον Δ. Σιάχο μαχητή της ζωής και μαχητή της παράταξης που όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω λεπτό, αλλά μετέτρεψε τη δική του προσωπική μάχη σε ευκαιρία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης για όλους. Μετέτρεψε την περιπέτειά του σε ελπίδα για χιλιάδες συνανθρώπους μας που δίνουν καθημερινά παρόμοιες άνισες μάχες. Μας δίδαξε πως δίνονται οι πραγματικές μάχες. Μας έδειξε στην πράξη πως η πραγματική ελπίδα χτίζεται με γνώση και αλήθεια.

Ο Δημήτρης Σιάχος είχε δημιουργήσει και την ιστοσελίδα Win Cancer μέσω της οποίας έδινε τη μάχη της πληροφόρησης, της γνώσης και της πρόληψης για μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.