ΔΙΕΘΝΗ

Είναι αυτή η φωτογραφία που αποδεικνύει πως ο Χίτλερ ζούσε στην Κολομβία το 1954;

Ένα νέο σενάριο έρχεται στο προσκήνιο μισό και πλέον αιώνα μετά την πτώση του δικτάτορα, με παλιά αρχεία της CIA να μεταφέρουν καταγγελία μέλους των SS ότι ο Χίτλερ διέφυγε στην Κολομβία και ζούσε σε μια κοινότητα πρώην ναζιστών το 1954. 

Τα αρχεία της αμερικανικής υπηρεσίας, τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα, αναφέρουν ότι πράκτορες της CIA είχαν μιλήσει με πρώην μέλος των SS που ισχυριζόταν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ζούσε το 1954 στην πόλη Tούνχα, βόρεια της Μπογκοτά. 

Ο Φίλιπ Σιτροέν, λέει ότι συνάντησε αυτόν τον άντρα σε ένα μέρος που ονομάζεται Residencies Coloniales, το οποίο κατοικούν, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πολλοί Γερμανοί Ναζί» γράφει η έκθεση της CIA, και συμπληρώνει: «Σύμφωνα με τον Σιτροέν, οι Γερμανοί που μένουν τώρα στην Τούνχα ακολουθούν τυφλά αυτόν τον “Χίτλερ” με μια ειδωλολατρεία του ναζιστικού παρελθόντος ενώ παράλληλα τον φωνάζουν Φύρερ και τον χαιρετούν ναζιστικά».  

Μάλιστα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Σιτροέν έδειξε στους πράκτορες και τη φωτογραφία του δίπλα στον άντρα αυτόν, ο οποίος «μοιάζει πολύ με τον Δικτάτορα». 

Παρόλα αυτά, οι πράκτορες της CIA δεν φαίνεται ότι πείστηκαν και απέρριψαν τις πληροφορίες αυτές ως μια «ευφάνταστη φήμη».