ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήθελαν νεκρό αστυνομικό – Ποιους «βλέπει» η αντιτρομοκρατική πίσω από το χτύπημα – Γιατί φοβούνται νέα επίθεση

Οι πρώτες ενδείξεις λένε πως πίσω από την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που στο παρελθόν είχε χτυπήσει δυο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η προηγούμενη επίθεση ήταν στις 10 Ιανουαρίου όταν «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί ενώ στις 25 Μαΐου του 2014 παραμονή των ευρωεκλογών πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει.

Η ίδια οργάνωση είχε πυροβολήσει κατά της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ενώ πριν από ένα χρόνο παραμονές της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα εκτόξευσαν χειροβομβίδα κατά του φρουρού της γαλλικής πρεσβείας απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο πόδι.

Την ίδια ώρα, λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου που κατηγορείται για τα «τρομοδέματα»  η επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος αστυνομικών δείχνει πως ήθελαν νεκρό και οι αρχές φοβούνται ότι θα ακολουθήσει και άλλο παρόμοιο χτύπημα.